Software

Astăzi se sărbătorește Ziua Siguranței pe Internet / Safer Internet Day, iar Google aduce un bonus de 2 GB spațiu de stocare în Google Drive. Trebuie să validați informațiile de securitate din contul Google

Puteți activa bonusul până pe 11 februarie, 2016 este al doilea an în care Google mizează pe o astfel de inițiativă (copy / paste).

“Cele 10 sfaturi ale Google pentru un plus de siguranță în online

1. Creează-ți o parolă pe care hackerii nu o pot ghici. Parolele sunt prima linie deapărare împotriva hackerilor, așa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicatădecât ”parola”. Este vital să alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturileimportante și e recomandabil să le actualizezi regulat. Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile și combinațiile de litere mari/mici facparola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parolă, nu folosi ‘123456’ sau ‘parola’și nici informații care sunt cunoscute multora, cum ar fi numărul de telefon.

2. Dublează-ți siguranța cu un sistem de verificare în 2 etape.  Cu sistemul de verificareîn două etape,te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) și ceva primit (un cod care îți vafi trimis pe telefon). Dacă pornești verificarea în 2 etape, Google îți va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îți intre în cont de pe un terminalnecunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea în 2 etape, viziteazăhttps://goo.gl/u2Duc8

3. Găsește-ți dispozitivul pierdut. Dacă ai pierdut un dispozitiv, poți utiliza Android DeviceManager pentru a-i aproxima locația pe hartă și data la care a fost utilizat ultima oară.Când Android Device Managerîți localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pedispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat și pentru a afișa locațiadispozitivului respectiv.

4. Fă un test de 2 minute pentru “Verificarea nivelului de securitate”. Dacă îți actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura nunecesită decât aproximativ 2 minute. Întâi, intră în contul Google. Apoi accesează setările dând click pe numele sau poza din colțul din dreapta, apoi selectează ”Cont”. Înpartea de sus, la ”Security Check-up” (verificare securitate), selectează ”Get Started”(Începe).

5. Triază rezultatele afișate de motorul de căutare, eliminând conținutul indecvat. SafeSearch este un filtru automat pentru conținut posibil obscen sau inadecvat pentruanumite vârste. Când pornești SafeSearch pentru un cont Google, conținutul pentru adulți este blocat și nu apare printre rezultatele afișate de orice browser sau pe oricecomputer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, viziteazăpaginaSetări căutare. În secțiunea ”SafeSearch filters”, bifează căsuța din dreptul ”Turn onSafeSearch” (pornește SafeSearch). Apoi dă click pe Save în josul paginii.

6. Blochează-ți dispozitivul de la distanță, indiferent de unde l-ai lăsat. Nu permitenimănui să îți acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ștergându-ți dispozitivul de la distanță.Pe cea mai nouă versiune Android, deschide ”Google =Settings” (setări Google) din meniul aplicației și dă click pe ”Security”.

7. Ține „curioșii” la distanță de dispozitivul tău. Utilizând PIN, parole și configurații (desen model) pentru acces, informațiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces și la informațiile din interior. Alege un PIN, o parolă, un model sau chiar imaginea facială pentru a-ți bloca telefonul!

8. Permite browserului să îți gestioneze parolele. Dacă folosești același nume de utilizator și aceeași parolă pe mai multe web site-uri, și dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome să îți memoreze parola și astfel reduci riscul de phishing.

9. Primește un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet. Me on the Web(Eu pe internet) te poate ajuta să înțelegi și să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google. Aplicația te ajută să stabilești alerte Google, astfel încât să fii la curent dacă apar informații despre tine on line și îți sugerează o serie de termeni de căutare care ar trebui avuți în vedere.

10. Gestionează-ți datele din contul Google: Google Dashboard îți arată ce informații sunt păstrate în contul Google și care au fost ultimele activități din contul respectiv.Astfel, dintr-o singură locație centralizată, îți poți vedea datele și activitatea, precum și accesa setările pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ și multe altele.”

Categorii: software
Tag-uri: Google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.