Foto si Video

Peste 8400 de imagini din misiunile făcute pe Lună de către NASA sunt disponibile într-o galerie dedicată pe Flickr. Rezoluția este de 1800 dpi, iar procesul prin care au trecut de la rezoluția originală la cea actualizată a fost de durată, întreaga operațiune pornind în 2004. 

Au fost 6 misiuni pe Lună, mă refer strict la cele ce au avut echipaj uman și au făcut operațiunea de aselenizare. Apollo 11 a pornit balul în 1969, iar din 1972 niciun picior de om nu a mai pășit pe suprafața satelitului nostru natural.

Astronauții au folosit camere Hasselblad, detalii în spatele linkului. Galeria nu este completă și alte imagini urmează a fi uploadate în viitorul apropiat. Cele 8400 de fotografii aș spune că sunt un start destul de serios pentru un pasionat. Am răsfoit câteva sute și pot să spun că mă uimește nivelul de detalii.

Apropo, China s-ar putea să trimită următorul echipaj uman pe Lună, undeva până în 2020. Ar lua stindardul de la URSS și SUA, marile puteri ce au nutrit ambiții cosmice, dacă-mi permiteți o astfel de exprimare. În afară de ei, mai nimeni nu este interesat să desfășoare o misiune de gen, asta pentru că dronele și roboți sunt mai eficienți și mai ușor de controlat.

Categorii: foto-video
Tag-uri: FlickrNASA
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.