În urmă cu puțin timp am testat Allview X3 Soul Style, iar unul dintre reproșurile făcute era legat de faptul că merge pe o platformă hardware ușor învechită, dar uite că Allview are în gama sa și pe X3 Soul Plus – 2 – 300 lei în plus față Soul Style și mizează pe un pachet hardware atractiv + carcasă metalică cu adevărat de tip unibody.

Gama Soul de la Allview cuprinde telefoane din segmentul mid-range, capabile să ruleze majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Google Play, fără a neglija capitolul design. Spre exemplu, la X3 Soul Style am apreciat calitatea materialelor și atenția la detalii, design-ul său elegant. Apropo, X3 Soul Plus este unul dintre cele mai puternice dispozitive de sub brandul companiei brașovene.

Specificații Allview X3 Soul Plus

specificatii-allview-x3-soul-plus

Design

În pachet dați de smartphone, încărcător pe 5V / 2A, cablu pe USB Type-C, căști de tip in-ear pe jack de 3.5 mm, certificat de garanție, manual cu instrucțiuni de utilizare folie de protecție suplimentară pentru display-ul de 5.5 inch pe lângă cea aplicată direct din fabrică, cablu OTG, agrafă pentru slotul combo.

Din start am să spun că este unul dintre cele mai frumoase telefoane Android cu preț de până în 1500 lei. Are o carcasă metalică de tip unibody ce se întinde pe laturile dispozitivului, antenele sunt frumos integrate și vizibile în partea superioară și inferioară – benzile din plastic (arc antenna bands). Aș putea spune că X3 Soul Plus are elemente ce aduc aminte de OnePlus 3, HTC One M8 / M9 – în linii mari este un design pe care-l găsim pe o multitudine de modele. Totuși, diferența este dată de atenția la detalii, de materialele folosite, iar X3 Soul Plus nu face rabat calitativ din niciun punct de vedere.

allview-x3-soul-plus-19

Îl simți ca pe un smartphone rezistent în timp, ușor curbat pe spate cu 7.6 mm în poziția centrală și margini ceva mai înguste. Senzorul camerei se profilează puțin dincolo de linia generală a părții spate și recomand o husă de protecție spre a preîntâmpina zgârieturile ce se pot aduna în timp. Cititorul de amprentă se află în partea frontală – tastă fizică + senzorul propriu-zis / poziționare a la Samsung. În stânga și dreapta senzorului de amprentă se află funcțiile Back și Aplicațiile Recente.

Mai multe detalii legate de modul în care arată X3 Soul Plus vă puteți forma pe baza clipului de mai sus, dar și prin intermediul fotografiilor de la sfârșit de articol.

Ecran și sunet

allview-x3-soul-plus-22

IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3. S-a mers pe un panel de bună calitate, luminozitate ridicată, unghi larg de vizualizare. Are folie de protecție preinstalată + altă folie de rezervă în pachet.

Sunetul este livrat de un difuzor poziționat la bază, lângă portul microUSB Type-C. A doua grilă de la bază a fost poziționată pentru design. Se aude clar și puternic, bine echilibrat și aici se vede certificarea DTS. Jack-ul de 3.5 mm îl regăsiți în partea superioară, iar reglarea volumului se face din lateral dreapta. Căștile din pachet le consider decente, sound cu suficient de mult bass, perfecte pentru mare parte din utilizatori lui X3 Soul Plus.

Hardware, sistem de operare și aplicații

allview-x3-soul-plus-23

Allview X3 Soul Plus trece pe procesorul MediaTek MT6755, procesor de tip octa-core cu 8 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz. Este însoțit de acceleratorul grafic Mali-T860, 4 GB memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare și posibilitatea de a suplini memoria preinstalată cu un card microSD de până la 128 GB.

Informații furnizate de CPU-Z;

Rulează Android 6.0 Marshmallow cu interfața grafică cu care Allview ne-a obișnuit. Printr-un swipe de jos în sus ai parte de setările rapide, iar prin swipe-ul clasic de Android primești notificările smartphone-ului – împărțire a la iOS.

Este suficient de puternic ca să ruleze orice joc sau aplicație din Google Play și la partea de multitasking funcționează fără a oferi lag, întârzieri în preluarea comenzilor etc. Îl ajută faptul că folosește un procesor mai nou, dar și cei 4 GB RAM ce contează destul de mult pe un telefon Android în 2016. Alt element important, folosit în mod intensiv nu se încălzește în mod excesiv.

Aplicații preinstalate pe Allview X3 Soul Plus:

Aplicații Google – Calendar, Chioșc Play, Chrome, Cărți Play, Căutare vocală, Căutare, Magazin Play, Muzică Play, YouTube;

Aplicații Microsoft – OneDrive, OneNote, Outlook, PowerPoint, Skype, Word;

Aplicații preinstalate – Actualizare OTA, Allview Selfcare, Bitdefender Antivirus, Browser, Calculator, Cameleon, Compas, Manager SIM, Notițe, Planificator călătorii, Radio FM, Teme, Video, Video Editor, Vreme, Înregistratre sunet.

Galerie de screenshots cu Android 6.0 Marshmallow pe Allview X3 Soul Plus;

Performanță

screenshot_20161009-111826

Rezultatele obținute de X3 Soul Plus sunt reunite în tabel, l-am comparat cu X3 Soul Style ce dispune de un MediaTek octa-core de generație mai veche + 3 GB RAM.

teste-benchmark-allview-x3-soul-plus

Teste de benchmark rulate pe X3 Soul Plus

Conectivitate

allview-x3-soul-plus-10

Știe 4G cu viteze de până la 300 Mbps în download și 50 Mbps în upload, Wi-Fi în standardele b/g/n, lipsește ac-ul, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi hotspot. Acoperă spectrul FDD-LTE și TDD-LTE.

Folosește un slot combo – dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD. Este o alternativă mai ieftină în a mulțumi două categorii de utilizatori. În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate – în partea superioară se află jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreaptă se află butonul de power și reglarea volumului, la bază dați de portul microUSB Type-C și difuzorul dispozitivului, iar în lateral stânga se află slotul combo ce merge a fi accesat cu o agrafă.

Nu am avut probleme în ce privește conexiunea la internet pe Wi-Fi sau 4G. În apelurile de voce s-a descurcat bine spre foarte bine, volum clar și suficient de puternic.

Camera foto și video

allview-x3-soul-plus-5

Camera principală mizează pe deja celebrul senzor Sony de 13 Megapixeli cu f/2.0 + cameră frontală de 8 Megapixeli pentru cei pasionați de fotografiile de tip autoportret. Se descurcă destul de bine. Știe să facă un focus în mod rapid, cumva supraexpune în anumite momente sau îți scoate o imagine ușor tremurată.

Screenshots cu aplicația camerei foto și video de pe X3 Soul Plus;

Fotografii făcute cu Allview X3 Soul Plus:

Aici găsiți fotografiile fără resize, așa cum le-am descărcat din smartphone. Linkul este valid pentru 7 zile.

Autonomie

Bateria de 3130 mAh se descurcă decent. Este tipul de smartphone care nu te lasă de dimineață până seară la utilizare intensivă, mai ales dacă luminozitatea a fost reglată la 50%. Aș pune apelativul ok, mai ales că avem un display IPS de 5.5 inch cu rezoluție FHD.

Preț

Allview X3 Soul Plus – 1449 lei la eMAG.

No review box found! Insert a valid box ID.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.