Apple

Apple pe scena de la Yerba Buena Center nici măcar nu a punctat în vreun slide că iPhone 5 vine cu nano-SIM în loc de micro-SIM precum la iPhone 4 & 4S. Să vedem câteva detalii legate de acest tip de cartelă.

Diferența dintre micro-SIM-ul de pe iPhone 4S și nano-SIM-ul de pe iPhone 5 este dată doar de dimensiunile cartelei și nu de rolul pe care îl are. Avem funcții identice, dimensiune diferită. Presupun că Apple a trecut pe nano-SIM din dorința de a avea un telefon cât mai subțire / slim, nu uitați că iPhone 5 are doar 7.6 mm grosime și 112 gr.

O cartelă SIM poate fi transformată / tăiată spre a se transforma într-un micro-SIM, dar la nano-SIM nu mai funcționează această soluție. Asta pentru că nano-SIM este și mai subțire cu 15%. De aceea dacă achiziționezi un iPhone 5 va trebui să iei cartela direct de la operatorul de telefonie. La noi în țară nu a ajuns iPhone 5 prin Vodafone, Orange, Cosmote și nici nu cred că au cartele de acest fel, oricum va trebui să întreb la sursă spre a vorbi în cunoștință de cauză.

Dacă ai un nano-SIM va fi ușor să-l pui pe un telefon cu SIM normal sau micro-SIM, sunt tot felul de adaptoare pe piață pentru a face această tranziție.

Update: Orange România are nano-SIM-uri în magazinele sale. 

Sursa: Maypalo.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.