HTC 10 urmează a fi prezentat oficial pe 12 aprilie, iar specificațiile sale sunt cunoscute în parte. Compania taiwaneză are nevoie de un smartphone cu succes comercial, iar HTC 10 ar trebui să lupte de la egal cu Samsung GALAXY S7, LG G5, Xiaomi Mi-5, Huawei P9 etc. 

HTC 10 ar prelua designul lui HTC One A9, păstrează difuzoarele BoomSound și aduce un display de 5.15 inch cu ecran AMOLED, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD.

Rulează Android 6.0 Marshmallow, încorporează o cameră de 12 Megapixeli cu f/1.9, OIS. Folosește un port USB Type-C + conectivitate de top în ce privește cerințele față de un smartphone în 2016.

Ce ar trebui să ofere HTC 10 ca să aibă succes comercial?

  1. Design premium, sunet în stilul lui HTC One M9 + calitate audio pe jack-ul de 3.5 mm;
  2. Cameră foto și video să se descurce impecabil, cel puțin la nivelul lui Samsung GALAXY S7 – benchmark-ul din domeniu în opinia site-urilor de specialitate din dot com;
  3. Autonomie mare – cu un acumulator de 3400 – 3600 mAh ar putea să treacă peste Samsung GALAXY S7 și alte telefoane Android din categoria high-end;
  4. Preț poziționat corect. Aici este cheia. Aș îndrăzni să spun că degeaba HTC 10 va oferi o experiență de utilizare fără cusur, dacă prețul trece de granița a 3000 de lei. Ar fi utilă o poziționare a la Xiaomi Mi-5. Dacă HTC 10 costă sub 2500 lei, în oferta operatorilor ar deveni o alternativă reală la concurența sa directă.

Mai sunt doar două zile și-i aflăm toate detaliile.

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: HTCHTC 10

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.