Orange este cel mai mare operator telecom din țara noastră, peste 10 milioane de clienți. Da, înregistrează un trend descendent, dar tot rămâne no. 1, la mare distanță de concurența sa directă. 

În estul Europei putem spune că au făcut o adevărată rotire la nivel de CEO, schimbările fiind valabile de la 1 mai. Artizanul acestor mutări a fost Gervais Pellissier – Deputy Chief Executive Officer & Executive Director pe Europa.

CEO-Orange-in-estul-Europei

Liudmila-Climoc-Jean-Francois-Fallacher-Julien-Ducarroz

De la stânga la dreapta – Liudmila Climoc, Jean-Francois Fallacher și Julien Ducarroz;

Jean-Francois Fallacher pleacă în Polonia, o piață de trei ori mai mare față de cea locală (afaceri de 3 miliarde euro vs 1 miliard în țara noastră), Liudmila Climoc de la un market share de peste 60% și 2.6 milioane clienți în Moldova preia frâiele unei organizații cu market share de aproximativ 40% și peste 10 milioane clienți, iar Julien Ducarroz ajunge CEO al unei filiale Orange, pentru prima dată.

Gervais Pellissier a lăsat să se înțeleagă ce misiune are Liudmila Climoc în mandatul său.

  • 20% din piața de servicii fixe până în 2020 (servicii fixe = internet fix + cablu TV);
  • cel puțin o menținere a cotei de 40% pe telecomunicații mobile.

Pe de altă parte, Liudmila Climoc a specificat clar – 2016 este anul ofertelor convergente (Telefonie mobilă + Cablu TV + Internet fix). Presupun că sunteți la curent cu înțelegerea dintre Orange și Telekom – Orange le oferă acces la rețeaua 4G, iar Telekom share-uiește rețeaua de fibră optică. În mai 2016 debutează și ofertele convergente la Orange, în prima fază vor fi targetate câteva orașe mari.

Mi-a atras atenția și o altă declarație a responsabilului Orange pentru Europa: “Suntem dispuși să investim alături de un partener în rețeaua de fibră optică“.

Mi se pare a fi o declarație-cheie, iar acordul deja încheiat între Orange și Telekom s-ar putea să aibă și un punct adițional legat de investiții ale operatorului portocaliu în infrastructura Telekom astfel încât să ofere internet fix la o calitate cât mai bună.

Gervais-Pellissier-Orange-Europa

Gervais Pellissier în mijloc – strategul Orange pe bătrânul continent;

Nu am informații de la Orange, dar mă aștept să vedem în țara noastră: Livebox – routerul ce aduce viteze de până la 1.9 Gbps  și noul set-top box al Orange TV. Ar fi o mișcare logică și adevărate puncte PRO în lupta cu concurența. î

O altă declarație interesantă a lui Gervais Pellissier: “Este imposibil ca piața locală să susțină 4 operatori telecom cu servicii 4G de aceeași calitate“.

Câteva informații legate de noua șefă a Orange România: 

  • s-a alăturat Orange Moldova în 1998, din 2008 a urcat din poziția de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer;
  • în mandatul de 7 ani avut în cadrul filialei moldovene a Orange a reușit implementarea a două premiere în industria de telecomunicații: HD Voice și HD Voice International pe mobil, Republica Moldova are servicii 4G din 2012;
  • a dublat baza de clienți, de la 1.3 la 2.6 milioane, market share de 57%.

Misiunea noului CEO = să transforme Orange într-un jucător important pe piața de oferte convergente (internet fix + telefonie mobilă + cablu TV).

Categorii: retelistica
Tag-uri: orange

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.