Software

Avem din ce în ce mai multe date stocate pe HDD-ul extern, stick-ul USB, pe laptop sau PC. Pierderea unor albume întregi de fotografii, a unor clipuri video făcute juniorului sau a diverse documente este un mic coșmar prin care nu ne dorim a trece. 

Una dintre soluțiile software ce ajută în situațiile în care dorești a salva datele stocate pe un mediu corupt este EaseUS Data Recovery Wizard Profesional 10.0. Funcționează pe Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Server, au și versiune dedicată pentru Mac OS.

Puteți activa un trial al variantei EaseUS Data Recovery Wizard Free. Versiunea Professional costă 69.95 dolari și avem 9 coduri licență. Dacă le doriți, trimiteți un mail pe emil @ gadget.ro, iar primul venit = primul servit. Instalați trialul, iar din interfața software-ului puteți să adăugați codul primit pe mail. 

Detalii legate de ce face fiecare variantă a software-ului de recuperare date:

variante-EaseUS-Data-Recovery-Wizard

Cea mai interesantă mi se pare varianta intermediară, capabilă să salveze datele stocate pe un PC chiar și atunci când sistemul nu mai bootează. O să spuneți că la 99 dolari costă destul de mult, dar dacă la mijloc sunt date importante aș spune că prețul devine derizoriu.

Versiunea PRO aduce posibilitatea de a salva date șterse sau formatate de pe un spațiu de stocare, upgrade-uri și suport pe termen nedeterminat. L-am testat pe un stick USB, unul primit de la IKEA cu un comunicat de presă ce conținea și fotografii + materiale video. După cum remarcați în capturile de ecran, EaseUS Data Recovery Wizard le-a descoperit fără nicio problemă.

Au redactat și un tutorial de tip pas cu pas pentru recuperarea datelor șterse. Putem spun că așa ești acoperit în momentele în care ștergi sau formatezi accidental un stick USB sau alt mediu de stocare, dar și atunci când ai parte de viruși sau PC-ul refuză să mai pornească.

Galerie de screenshots cu software-ul EaseUS;

Update: Cele 9 coduri de activare pentru licența Pro a EaseUS Data Recovery Wizard au fost epuizate<

Update2: Dacă vă gândiți la o alternativă pentru soluția menționată mai sus, puteți încerca Remo Data Recovery ce este la rândul său destul de popular printre software-urile de recuperare.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.