Tablete

Astăzi a fost lansată Evolio Neura – o tabletă pe care am descris-o aici. Ambițiile lor sunt ridicate după cum reiese și din comunicatul de presă. Așteptăm tableta la test ca să vedem dacă sunt și justificate.

Evolio îşi propune să devină liderul pieţei româneşti de tablete Android

 

Bucureşti (25 iulie 2011)-  Evolio îşi propune să devină lider pe piaţa tabletelor Android, mizând pe Evolio Neura, cea mai puternică tabletă PC Android, lansată astăzi oficial în România.

Noul dispozitiv  revoluţionează modul în care oamenii şi companiile interacţionează graţie portabilităţii extraordinare, de doar 760 gr., autonomiei mari, de până la 10 ore de funcţionare continuă, platformei deschise şi a unui ecosistem original de aplicaţii şi servicii.

Neura este prima tabletă care are preinstalate aplicaţii româneşti pentru Android care oferă acces la conţinut în limba română. De asemenea, este singura tableta disponibilă în România care beneficiază de servicii business precum videoconferinţa, telefonie IP sau Cloud Computing.

Aplicaţia de ştiri Presaonline, cunoscută deja de către deţinătorii de smartphone-uri, este preinstalată pe Neura într-o formă nouă, adaptată ecranelor mari, fiind vorba practic de un ziar electronic. Mai mult, ştirile apar pe ecranul tabletei în timp real, chiar dacă aplicaţia nu este deschisă, prin intermediul unui desktop widget.

Evolio pune la dispoziţia utilizatorilor Neura şi librăria virtuală Evobook , o librărie de cărţi electronice (ebooks) în limba română, cărţi care pot fi downloadate pe tabletă în orice moment, oriunde s-ar afla aceştia.

În plus,  Evolio va oferi începând cu luna septembrie şi o aplicaţie care oferă acces la conţinut video: posturi TV româneşti şi filme, în regim Video on Demand.

Beneficiind de o platformă 100% deschisă, Neura dispune de toată paleta de conectivitate wireless, direct PC, internet, retea LAN având integrate: 3G, Wi-fi N, Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau docking:HDMI, Ethernet.

Evolio oferă pentru companii pachetul de servicii Business Plus care cuprinde următoarele servicii asociate tabletei Neura: Serviciul de Videoconferinţă, Serviciul de telefonie mobilă VoIP cu integrare în sistemul PBX al companiei, Mobile VPN şi desktop remote access, toate acestea furnizate la un nivel garantat de calitate şi disponibilitate a serviciilor tip SLA (Service Level Agreement).

Liviu Nistoran: “Utilizatorii pot folosi tableta Neura pentru a citi şi edita aproape orice tip de document, (word, excel, powerpoint, etc.), pe care apoi îl poate printa, sau eventual semna şi retrimite. Aceştia îşi pot accesa computerul prin sistemul Remote Desktop Access şi pot rula Windows sau orice aplicaţie a companiei direct de pe tabletă.

Pentru clienţii business care vor să ţină legătura cu colegii, există posibilitatea apelării, cu ajutorul unui headset, un interior din companie printr-o legatură criptată şi la cost zero chiar dacă se află în străinătate (prin conectare la un hotspot). De asemenea, aceştia pot face videoconferinţe cu alţi colaboraori care se află oriunde în lume. Moda tabletei a trecut acum a început nevoia de tabletă!” a mai declarat Liviu Nistoran preşedinte Televoice.

În completarea ecosistemului Neura, Evolio lansează gama de accesorii originale care extind capabilităţile tabletei. Printre accesoriile pe care clienţii le pot folosi împreună cu tableta se află: diverse huse, standere,  husă cu tastatură, suport de maşină (fixabil pe tetieră), docking station, microSD pentru extinderea memoriei interne, Stylus capacitiv, căşti şi boxe.

Evolio Neura este echipată cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2, 1 Ghz Dual Core, cu accelerare grafică de înaltă performanţă  Full HD, şi vine cu un display de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tip  Wide View Angle.

Lansarea comercială a tabletei a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul căreia jurnaliştii şi bloggerii prezenţi au avut ocazia să interacţioneze cu produsul şi să se convingă de calităţile acestuia.

[nggallery id=112]

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.