Diverse

La început de martie vă scriam de echipele participante la Innovation Labs, ediția pe anul curent. Echipele selecționate au intrat într-un program de prea-accelerare, iar drumul a ajuns la jumătate. Suntem la jumătatea drumului, etapa finală fiind Demo Day-ul. 

În așa-numitul Boost Day au intrat 4 proiecte din București:

1. Vitabox.me – aplicație ce aduce planuri de suplimentare nutrițională personalizate, în funcție de antrenamentul desfășurat de fiecare utilizator în parte. Sunt culese date oferite de către dispozitive ce monitorizează activitatea fizică, antrenori de fitness și nutriționiști vor creiona profilele personalizate. Ar fi interesant de știu dacă conlucrează cu aplicații în genul Runtastic, alte aplicații de fitness din App Store, Google Play etc.

2. BuyerBrain – își dorește a măsura reacțiile subconștiente ale consumatorilor în funcție de diverse date biometrice. Aplicația dorește a veni în ajutorul companiilor ce fac cercetare de piață, agențiilor de publicitate, companiilor mari. Aici contează know-how-ul, noutatea oferită în acest domeniu.

3. Coinfetti – convertire instană a bitcoins / monedă digitală în lei, dolari sau euro. Nu știu cât de atractiv mai este bitcoin-ul în momentul actual.

4. Veiled – aplicație de realitate augumentată ce se folosește de camera foto spre a oferi publicitate creativă în diferite locații din oraș. Aici presupun că și utilizatorul Veiled primește o recompensă, altfel nu văd de ce s-ar stresa să folosească camera de pe smartphone, doar dacă se oferă promoții atractive sau o remunerație cât de mică.

Innovation Labs 2015 este o inițiativă a Tech Lounge și beneficiază de suportul Orange, Carrefour România, Romanian-American Foundation, Microsofot YouthSpark.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.