Maguay este una dintre companiile românești cu vechime în domeniul it&c. Nu înțeleg timiditatea lor în a aborda și nișe efervescente precum telefoanele și tabletele cu Android, dar cine știe poate că la un moment dat vor face pasul.

Laptopurile Maguay sunt recunoscute pentru mai multe elemente ce le diferențiază de concurența reprezentată de producători de notebook-uri cu renume mondial în genul ASUS, Acer, HP, Dell, Lenovo etc. Ce-i diferențiază?

– un plus de fiabilitate certificat de către numeroase review-uri primite pe plan local, dar și multe opinii pozitive pe forumurile de specialitate;

– configurații flexibile, laptopurile pot fi upgradate sau configurate după buget, nevoi etc.

Ne-a sosit la review Maguay H1505x în configurația detaliată mai jos:

Laptop

Date tehnice

Maguay H1505x

Ecran

TN LED backlight de 15.6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, non Glare / mat

Procesor

Intel Core i5-45200M

Memorie

2 x 4 GB DDR3 1600 și suportă până la maxim 16 GB memorie RAM, spațiu de stocare de tip SSHD cu 1 TB

GPU

placă grafică dedicată NVIDIA GeForce GT740M cu 2 GB memorie și placă grafică integrată Intel HD Graphics 4600

Sunet

2 boxe stereo integrate

Sistem de operare

Windows 8

Conectivitate

DVD-RW, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, HDMI, VGA, 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, eSATA, RJ-45 cu vitez de până la 1 Gbps, jack dedicat pentru microfon și căști / sursă audio externă, cititor de carduri de tip 9-in-1

Cameră web

2 Megapixeli

Baterie

Li-ion cu șase celule

Greutate

2.5 kg

Grosime

între 14 și 31 mm

Înainte de a trece la review-ul laptopului trebuie să punctez că Maguay MyWay H1505x poate fi customizat destul de mult. Ai o sumă de opțiuni: orice CPU din gama Intel Haswell, până la 16 GB memorie RAM, suportă orice HDD / SSD pe SATA 3 și / sau mSATA SSD. Pe partea de conectivitate se oferă posibilitatea de a integra modem 3G în laptop, Intel Dual Band Wireless cu suport pentru standardul Wi-Fi ac ce atinge viteze în download de până la 1 Gbps plus WiDi.

Design

Maguay-MyWay-H1505x (1)

În cutie dați de laptop, bateria cu șase celule și încărcător format din două piese (cablu + adaptor). Apreciez că la încărcător s-a optat pentru un cablu lung și nu aduce greutatea unei cărămide ca pe la alte modele de portabile. Nu are niciun LED flash care să indice când este sau nu în sarcină.

Laptopul Maguay H1505x impune seriozitate de la primul contact. Toată carcasa este îmbrăcată într-un negru plăcut, asamblare de calitate, finisare ce dă impresia de rezistență în timp. Capacul ecranului de 15.6 inch are un fel de striații perceptibile când atingi zona respectivă. Nu s-a făcut economie în ce privește metalul utilizat. Logo-ul Maguay este stilizat într-un colț al capacului spate și sigla MyWay sub display. Au ales elemente de personalizare neintruzive.

Cântărește 2.5 kg, iar grosimea se ridică la 31 mm. Aș spune că este clasic din acest punct de vedere. Nu uimește prin greutatea sa sau prin cât de subțire au reușit să-i facă carcasa, dar intră fără probleme în rucsac și-l poți lua la serviciu sau acasă. Nu este un laptop gândit pentru portabilitate maximă ci mai ales pentru putere de procesare într-un corp compact, multe elemente de conectivitate, upgrade pe viitor.

Baza lui Maguay H1505x, locul pe care nu-l vezi când îl ai pe birou, este îmbrăcată într-un plastic dur, rezistent. Șuruburile sunt vizibile și ușor de desfăcut pentru cei interesați de acest aspect. Zonele de răcire sunt evidente. Laptopul nu stă direct pe masă ci are patru micuțe “picioruse” din cauciuc ce protejează eventualele zgârieturi etc.

Este un laptop rezistent, materiale de calitate și un design clasic, fără a se demonetiza în timp. Aș zice că merge direct în segmentul business, dar se potrivește și unui utilizator din alte domenii, unul care dorește să puncteze la capitolul seriozitate și dornic de un laptop performant.

Ecran și sunet

Maguay-MyWay-H1505x (18)

15.6 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli, panel TN cu LED backlight și non glare. Urăsc laptopurile cu glare ce reflectă spațiul ambiant și dintotdeauna mi-am dorit un portabil cu display mat, Maguay H1505x mizează pe această dorință a utilizatorilor.

Display-ul este unul dintre primele puncte PRO în cazul acestui laptop. Impresionează de la primele minute în care începi să-l folosești în browsing, redare de clipuri video, documente office etc. Culorile sunt plăcute, luminozitate mare, nu reflectă spațiul ambiant, din orice unghi ai primi se descurcă excelent.

Majoritatea laptopurilor prezente prin stocurile magazinelor și cu preț sub 3500 de lei mizează pe rezoluția HD / 1366×768 pixeli. Am ajuns ca tablete sau telefoane de sub 1000 de lei să fie superioare din acest punct de vedere. Mă bucur că Maguay nu a făcut un compromis la acest capitol. Apropo, singurul compromis făcut la ecran ar fi legat de grosimea sa, ceva mai pronunțată. Atât. Nu m-a deranjat cu nimic acest aspect.

Sunetul provine de la două micuțe speakere integrate, stereo. Sunt poziționate la bază, nu ies în evidență prin amplitudine sau redarea bass-ului. Pentru sunet de calitate există jack-urile dedicate pe 3.5 mm în lateral dreapta și conectivitatea bluetooth.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Maguay-MyWay-H1505x (19)

Configurația sosită la review: Intel Core i5-4200M la 2.5 GHz, 8 GB RAM la 1600 MHz de tipul 2 x 4 GB DDR3 Dual Channel și suportă până la 16 GB RAM, placă grafică dedicată NVIDIA GeForce GT740M cu 2 GB memorie inclusă, placă grafică integrată Intel HD Graphics 4600, spațiu de stocare de 1 TB de la Seagate.

Există posibilitatea de a-l configura cu Intel Core i3-4100M sau Intel Core i7-4700MQ. Prețul fluctuează în funcție de componenetele alese. Să revin la configurația testată. Este un laptop puternic care își face datoria fără nicio problemă în browsing, aplicații ofice, redare clipuri sau filme la 1080p, jocuri și editare foto & video la nivel de bază. Nu este un laptop de gaming, dar majoritatea titlurilor lansate în ultimii ani de zile pot fi rulate de către Maguay H1505x, deși nu aceasta este sarcina pentru care a fost gândit.

Mă rog, se fac unele concesii în ce privește nivelul de detalii sau rezoluția. Cert este că se potrivește și celor pasionați de gaming până la un anumit nivel, cu H1505x se aleg cu un laptop suficient de puternic și pentru jocuri la nivel ocazional.

Rulează Windows 8. Este una dintre opțiunile de customizare. Un punct PRO important: bloatware zero. De obicei atunci când un laptop integrează Windows 8 include la pachet și tot felul de aplicații, software gândit de către producătorul hardware. Nu este cazul aici. Windows 8 și nimic mai mult.

Se mișcă impecabil prin meniu, în interfața Modern UI, browsing, în orice ai face pe laptop. Generația de procesoare Intel Haswell livrează un spor de performanță față de generația anterioară, Ivy Bridge. Cel mai notabil aspect ar fi pe partea de autonomie. Performanță, dar și un plus mare la capitolul timp de lucru. Contează setările adoptate, mai multe detalii la capitolul dedicat.

Performanță

Câteva teste de benchmark ce relevă puterea de procesare inclusă în laptopul Maguay sosit la review:

Laptop

Teste de benchmark

Maguay MyWay H1505x

3DMark

Ice Storm – Maxed Out!

Ice Storm Extreme – Maxed Out!

Ice Storm Unlimited – 35573 puncte

GFX Benchmark

Mai multe detalii în galeria cu capturile de ecran pentru fiece subtest al GFX

BrowserMark 2.0

3304 puncte

HTML5test

376 puncte cu Internet Explorer pentru Windows 8

CPU Free Benchmark 2.2

19.63 secunde / cât mai puțin cu atât mai bine

Prime Benchmark

32759 puncte

New Benchmark

Read Speed – 105.94 MB/s

Write Speed – 51.97 MB/s

Copy Speed – 50.7 MB/s

PC Benchmark

Mai multe detalii în captura de ecran

Conectivitate

Maguay-MyWay-H1505x (7)

Are tot felul de elemente de conectivitate, iar dispunerea lor este următoare. În lateral dreapta dați de DVD-RW, port USB 3.0, port USB 2.0, jack de 3.5 mm pentru sunet și pentru microfon. În lateral stânga regăsiți jack-ul dedicat pentru încărcarea bateriei cu șase celule, zona prin care se face răcirea laptopului, VGA, RJ-45 cu suport pentru transferul de date cu viteze de 10 / 100 / 1000 Mbps, HDMI și 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0.

Cititorul de carduri de tip 9-in-1 l-au poziționat la bază, în stânga. Deasupra sa sunt led-urile de notificare pentru baterie, CPU, mod avion etc. Se aprind pe verde și nu sunt intruzive vizual. Nu deranjează.

Laptopul dispune de conectivitate Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 4.0 și cameră web frontală de 2 Megapixeli, utilă celor care fac apeluri de tip videoconferință, Skype addicted etc. Sunt și aici diverse alte opțiuni după bugetul fiecăruia. Poți opta pentru suport al standardului Wi-Fi ac și viteze în download-ul de internet de până la 1 Gbps, că tot a lansat RCS-RDS un astfel de abonament pe plan local.

Tastatură și touchpad

Maguay-MyWay-H1505x (20)

Tastatură este neagră, taste clar definite, ergonomie foarte bună. Am reușit să mă adaptez rapid la tastele sale și chiar am prins ceva viteză după doar câteva minute de utilizare. Au mers pe o tastatură clichet style, include keupad numeric.

Touchpad-ul l-au făcut de dimensiuni generoase, se profilează ceva mai jos decât nivelul zonei în care îți odihnești mâinile. Este precis și se descurcă destul de bine. Nu am simțit nevoie să folosesc mouse dedicat. Zonele pentru click dreapta și stânga sunt destul de silențioase. Touchpad-ul are funcție multigesture și uneori se întâmplă să activezi scroll-ul în pagină, în mod accidental.

Autonomie

Maguay-MyWay-H1505x (4)

Baterie cu șase celule și șase ore de autonomie produse de către producător. Un rol important îl are modul de utilizare și luminozitatea display-ului. Cu performanțele la maxim și luminozitate ridicată la 100% ajunge pe la 3.5 – 4 ore cu mult browsing, office, YouTube și ceva filme rulate la 1080p. În modul de utilizare în care consumul redus de energie este pus pe primul loc poate atinge peste 5 ore – 5 ore și jumătate.

Intel Haswell face minuni din acest punct de vedere, iar diferența față de Ivy Bridge este sesizabilă nu neapărat în performanțe cât mai ales în autonomia notebook-ului.

Preț 

Pornește de la 730 dolari fără TVA pe Maguay.ro.

Concluzii

Maguay-MyWay-H1505x (30)

Maguay MyWay H1505x livrează o experiență de utilizare completă și îl poți configura după propriile dorințe de la momentul în care începi comanda sau mai târziu, când ești pe cont propriu. Cu un SSD de 120 sau 240 GB devine și mai interesant. Ar fi un prim upgrade pe care i l-aș face pentru un spor de viteză, performanță etc.

Am structurat care-i sunt punctele PRO și CONTRA:

PRO

– design ce mizeză pe linii simple care nu se demonetizeză în timp, solid, rezistent;

– hardware de top pentru un laptop de 15.6 inch;

– Windows 8 fără bloatware din partea producătorului hardware;

– autonomie excelentă raportat la specificațiile sale;

– conectivitate maximă;

– display mat de 15.6 inch cu rezoluție FHD ce uimește de la primul contact vizual;

– ușor de upgradat pe viitor;

– tastatură și touchpad cu care te obișnuiești repede, accent pus pe ergonomie.

CONTRA

– sunet destul de slab pentru un laptop cu veleități pe partea de multimedia și gaming.

Nota finală

8.92 din 10 pentru categoria notebook-urilor de 15.6 inch cu accent pe performanțe și multimedia.

Laptop

Maguay MyWay H1505x

Design

8.5

Ecran

10

Sunet

7.5

Hardware

9.5

Tastatură și touchpad

9

Conectivitate

10

Preț

8

Nota finală

8.92

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.