Telefoane Mobile

Au trecut 10 ani de la momentul în care Steve Jobs a prezentat primul iPhone. Multe companii ce activau în piața de telefoane mobile nici nu au avut idee ce revoluție avea să înceapă în această piață. 

Haideți să vedem cum arată o lansare de produs făcută ca la carte, material de studiu ce aș putea spune că nu a mai fost egalat până în prezent.

iPhone 2G nu era cel mai avansat smartphone la momentul respectiv, nici măcar nu avea conectivitate 3G. Noutatea a fost adusă de către sistemul de operare intuitiv, simplitatea designului și magazinul de aplicații optimizat.

Adoptarea touch-ului într-un mod exhaustiv a fost un element de diferențiere față de celelalte smartphone-uri ce mizau pe diferite combinații (tastatură qwerty + controale fizice, tastatură qwerty + touch, touch + tastatură alfanumerică etc).

Din păcate, Apple l-a pierdut pe Steve Jobs, iar fără navigatorul său, corabia a intrat în derivă. Le-a mers bine din inerție, iar în 2016 a venit un recul resimțit ușor, în 2017 vor simți cum market share-ul le fuge de sub picioare. Pur și simplu, nu poți să bați pasul pe loc și să aștepți a avea rezultate notabile.

Cine știe, Apple s-ar putea să aibă capacitatea în a-și reveni. Avem în față o pasăre Phoenix ce a mai trecut prin momente grele și a știut după o perioadă de degringoladă să revină în top. Nu de alta, dar la moment aniversar aș vrea să închei într-un ton optimist.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.