Am testat Samsung GALAXY Note8 prin programul Orange Smartphone Tester și acum la sfârșitul celor trei săptămâni în care l-am întors pe toate fețele trebuie să vină cu câteva completări, cu elemente pe care le-am descoperit în timp sau, pur și simplu, mi-au scăpat în redactarea review-ului. 

Mai întâi, două articole recomandate legate de GALAXY Note8:

a. TOP 5: Puncte PRO și CONTRA pentru Samsung GALAXY Note8;

b. Samsung GALAXY Note8 – review.

1. Galerie de imagini cu zoom 1 și 2x pe GALAXY Note8 – Note8 aduce o cameră de 12 Megapixeli cu f/1.8 și alta de 12 Megapixeli cu f/2.4. Pot să spun că din ce am testat avem cea mai bună cameră cu zoom 2x de până acum. Eram fan al camerei secundare wide, dar trebuie să spun că mai practică este cea de tip 2x, mai ales că Samsung a pus OIS și pe al doilea senzor. Te ajută să prinzi mai bine un anumit moment, fără a fi nevoie să te situezi în proximitate.

2. Sticla de pe spate este destul de rezistentă – mi-a scăpat de la peste 1 metru înălțime pe gresie, direct pe spate. Inimia mi s-a făcut cât un purice de emoție, dar Note8 nu avea nici măcar o zgârietură. Nu aș repeta scenariul, dacă ar fi telefonul de zi cu zi i-aș pune o husă care să aducă și un grip suplimentar. Sunt sigur că sunt situații în care te alegi cu sticlă spartă pe față sau spate, de la distanțe și mai mici. Sunt prea multe necunoscute în joc. Teoretic, sticla Corning Gorilla Glass 5 ar trebui să-l protejeze, cât de cât.

3. Note8 are un benchmark ce-i dă bătăi de cap – în testul GFXBenchGL cu Note8 în Mod Performanță, pe la 75 – 80% din benchmark mi s-a spus că s-a supraîncălzit și că în maxim 20 de secunde urmează să închidă aplicația și să se oprească din funcționare. Nu mă așteptam la asta din partea lui Note8 (modelul testat cu Exynos 8895 + 6 GB RAM);

4. Bateria lui Note8 se încarcă de la 0 – 100% în 105 minute . Are o capacitate de 3300 mAh față de 3500 mAh cât aduce GALAXY S8 Plus la un ecran mai mic cu 0.1 inch. Folosește tehnologia QuickCharge 2.0 și nu pot să spun că impresionează în mod neapărat printr-un timp de încărcare rapid. Totuși, apreciez încărcarea wireless ce a ajuns aproape la fel ca rapidă precum cea pe fir, cel puțin în cazul de față.

5. Review-ul video pentru Note8;

Mâine dis-de-dimineață îl veți găsi uploadat aici, mai am de editat la el până reușesc a face o versiune cât de cât decentă. Știu că trebuie să îmbunătățim materialele video, aici mai avem mult de tras și sper să reușim a conta în mod real și prin canalul de YouTube. Este și păcat, pentru că avem la test o mulțime de gadgeturi interesante.

6. O multitudine de dispozitive îi extind funcționalitatea lui Note8DeX Station pentru cei ce doresc să conecteze phabletul la un monitor și să-l transforme în desktop ad-hoc cu o interfață software concepută special pentru acest scenariu de utilizare, Samsung Gear VR – accesoriu de luat în calcul pentru cei interesați de fotografiile și clipurile la 360 de grade, pentru a experimenta gaming-ul în VR. Aș adăuga aici și camera Gear 360, utilă pentru cei dornici să capteze momente la 360 de grade, iar direct de pe smartphone să le urce în social media (Facebook, YouTube etc);

7. Bonus: o mică comparație cu GALAXY S8 Plus în galeria de imagini:

8. Gigabit LTE + Gigabit Wi-Fi – îl consider a fi cel mai bun smartphone în ce privește vitezele atinse în 4G (acolo unde și semnalul este pe măsură), dar impresionează cu adevărat în Wi-Fi unde descarcă jocuri și aplicații în regim alert, unde streamingul video la rezoluție mare nici nu-l simți, ca să folosesc un termen mai plastic.

9. Accesorii utile de la Samsung pentru GALAXY Note8Husa Clear View Standing ce se transformă și în stand ad-hoc pentru terminal, îl protejează pe toate laturile și husa Protective Standing – respectă standardele MIL-STD-810G, are și un picioruș ce-i permite să devină stand și aș spune că aduce o protecție serioasă pentru dispozitiv. Din păcate, anulează încărcarea wireless.

10. În loc de concluzie: GALAXY Note8 este un super phablet, iar singurul element ce-l evidențiază față de S8 Plus este stylus-ul. Hai să nu fiu rău, aș puncta și cameră foto & video cu 10 – 15% mai bună, zoom-ul 2x se dovedește excelent în utilizarea de zi cu zi. Personal, consider GALAXY S8 Plus o alternativă excelentă, cu 1200 lei mai ieftin. Cu siguranță, că Note8 nu este luat în vizor de cei ce folosesc S8 și S8 Plus, în niciun caz. Mai degrabă avem o nișă de clienți ce-și doresc neapărat noul Note, cel mai bun dispozitiv de la Samsung, cei ce chiar folosesc stylus-ul și le aduce un plus pe partea de productivitate.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.