Smartphone

Dacă ați parcurge reacțiile din social media (Twitter și Facebook)  s-ar putea spune că HTC a dat lovitura cu noul său smartphone. Dintre cei care-i urmăresc am sesizat foarte multe reacții pozitive și știu câteva persoane care de pe acum se pregătesc a face achiziția. Am încercat să fac un articol mai diferit în care să reunesc și motive serioase cât și unele mai puțin serioase legat de ceea ce face favorit pe HTC One, la momentul actual.

Vă reamintesc că telefonul a început a fi disponibil la precomandă pentru 2999 lei în varianta de 32 GB. Va fi și unul cu 64 GB, debutul oficial conform zvonurilor din piață s-ar produce de la mijlocul lui aprilie 2013 și mă refer la stocurile magazinelor online cât și al operatorilor de telefonie.

1. Nu crește în dimensiuni și la 4.7 inch ajunge a fi considerat un fel de smartphone ceva mai compact decât cele de 5 inch de la Samsung / Galaxy S4, Sony / Xperia Z sau Huawei / Ascend D2, etc.

2. Design premium – carcasă de tip unibody din aluminiu, atenție obsesivă la detalii din partea HTC. Îl simți ca un telefon bine fabricat din momentul în care-l ai în mână. Nu-i nici greu, dar nici prea ușor, excelent echilibrat, stă destul de bine în mână, rezistent în timp.

3. Decepția numită Samsung Galaxy S4 la nivel de design – S4 pare mai degrabă un S III Plus și greu se va face diferența între cele două telefoane, hardware este cel care arată saltul de generații. HTC One se detașează de HTC One X și vine cu ceva nou, aici avem hardware + design specific lui 2013. Samsung se pliază pe ce a făcut Apple la trecerea de la iPhone 4 la 4s și ulterior la 5.

4. Hardware puternic – Qualcomm Snapdragon 600 la 1.7 GHz, dar să știți că urcă fără probleme la 2.3 GHz în anumite situații + 2 GB RAM + 32 sau 64 GB spațiu de stocare. Am avut ocazia a-i face câteva teste de benchmark și a ieșit bine de tot: 12065 puncte în Quadrant, 22013 în AnTuTu Benchmark.

5. Ultrapixel camera – un pixel pe HTC One are 2 microni față de 1 / 1.2 pe senzori foto încorporați până acum de către telefoanele mobile de top. Asta s-ar transpune în mai multă luminozitate în condiții nefavorabile. Mi s-a părut că și zgomotul este pe măsură, dar precizez că nu a fost un test adevărat ci doar câteva imagini făcute în incinta unui local. Am citit și numeroase opinii pozitive pe site-urile de specialitate din dot com.

6. Display de top – se vede excelent / Super LCD3 de 4.7 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli, 469 ppi și Corning Gorilla Glass 2.

7. Software adițional, noua interfață Sense UI, HTC Zoe, HTC Boom Sound – chestii de detaliu care vor putea fi utilizate pe partea de marketing, dar care sunt luate în calcul de cei pasionați, cei dornici a avea un telefon foarte bun pe partea audio, compatibilitate sporită cu căștile Beats, etc.

8. Dorința multora de a resuscita HTC ce a intrat pe o pantă negativă din a doua parte a lui 2011 + menținerea companiei taiwaneze ca alternativă la ce face Samsung cu seria Galaxy S pe principiul că nu strică să existe concurență în domeniul smartphone-urilor de top. Sună puțin cam ciudat, dar vă dați seama că operatori de telefonie preferă să aibă de unde alege, sunt sigur că nu vor miza doar pe mâna Samsung. De aceea s-ar putea să vedem un HTC scos mai în față decât de obicei. Lumea s-a săturat de Samsung, de interfața lor pusă peste Android, de plasticul utilizat pe spatele telefonului și cât de ușor se șifonează. Ultima parte cu ghilimelele de rigoare.

9. iPhone 5S nu a fost lansat și nu prea a mai fost vreun smartphone frumos în ultima perioadă cu materiale nobile și toate cele. Ar mai fi ASUS Padfone Infinty, dar la noi nu va sosi prea curând, poate prin decembrie 2013.

10. HTC One vine și într-o variantă dedicată dezvoltatorilor de aplicații + nu-i nebunia de la Samsung Galaxy S4 care va sosi în două variante hardware cu Exynos 5 Octa sau Qualcomm Snapdragon 600. Prevăd că pe acolo vor fi ceva diferențe între update-urile de software, dar și în ce privește experiența oferită.

HTC-One (11)

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.