Software

Microsoft își dorește ca utilizatorii de Windows 7, Windows 8 și 8.1 să facă pasul spre Windows 10, iar trecerea gratuită pentru cei ce au o licență pentru versiunile software amintite se face până pe 29 iulie 2016. Mai sunt doar 10 zile pentru a lua o decizie, asta dacă nu ați trecut deja pe cea mai nouă iterație software. 

Cele 10 motive pe care Microsoft le scoate în față pentru cei interesați:

  1. Windows 10 a fost instalat pe pe 350 milioane de dispozitive, peste 135 de miliarde de ore de folosire și peste 19 miliarde de ore în jocuri (oare de unde sunt datele acestea exacte? :)).
  2. Până pe 29 iulie, utilizatorii de Windows 7, 8 sau 8.1 cu licență validă pot face upgrade gratuit la versiunea completă de Windows 10, cea mai nouă versiune de Windows pe toată durata de viața a dispozitivului.
  3. Utilizatorul devine titularul licenței de Windows 10 și nu mai trebuie să păstreze codul de activare. Licența are caracter perpetuu pe dispozitivul activat. Asta pentru că asociază licența la contul de Live ID de pe Outlook.com.
  4. Sunt păstrate interfața familiară și programele deja instalate. Meniul de START revine, într-o formă actualizată.
  5. Același hardware, dar cu viteză de lucru mai bună și securitate crescută. Timpul de așteptare la pornire scade cu până la 30%, iar jocurile cu DirectX 12 au plusuri de viteză de până la 100%. Securitatea este acoperită de Windows Defender, Smart Screen și Windows Hello cu opțiune de autentificare biometrică – recunoaștere facială, scanare de iris, recunoașterea amprentei);
  6. Browsing mai sigur cu noul browser Microsoft Edge;
  7. Optimizare pentru mouse + tastatură, dar și pentru gesturile tactile – touch.
  8. Action Center – agregator de informație și scurtătură pentru setări;
  9. Mod enterprise încorporat – pentru mediul business;
  10. Acces gratuit la Windows Anniversary Update – de pe 2 august, Windows 10 primește un update substanțial, update dezvoltat alături de programul Windows Insider cu o rafinare a interfeței grafice, noutăți în ce privește securitatea, gaming, asistentul vocal Cortana încorporat în bara de activități a Windows 10.

După 29 iulie, cei interesați să treacă pe Windows 10 vor fi nevoiți să plătească licență. Toate detaliile în comunicatul de PR al Microsoft.

Categorii: windows

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.