Diverse

Chiar dacă unele aplicatii infestate reuşesc să ajungă în Google Play şi ulterior pe smartphone-urile utilizatorilor, compania americană acordă maximă atenţie procesului de analiză a aplicaţiilor candidate la listarea în Google Play.

2017 a fost anul în care Google a impus noi standarde de calitate, iar numărul de aplicaţii respinse a crescut cu 70% comparativ cu 2016. Compania americană a reuşit să verifice şi să elimine peste 700.000 de aplicaţii cu probleme din Google Play, iar prin intermediul filtrelor automate, 99% dintre aplicaţiile infestate au fost închise fără ca utilizatorii să apuce să le instaleze.

Peste 250.000 dintre aplicaţiile eliminate au fost copii ale unor aplicaţii populare din Google Play, iar restul au fost retrase din motive de securitate (au oferit conţinut pornografic, incitare la violenţă, au facilitat atacurile tip pishing sau prezentau riscul de a fura informaţii private ale utilizatorilor).

Google promite să aducă îmbunătăţiri şi în 2018, iar pentru a face acest lucru se vor utiliza de inteligenţa artificială. Este important să ştim că se face totuşi ceva pentru securitatea noastră, însă un plus de atenţie nu strică niciodată.

Sursa: theverge.com

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.