Smartphone

În 2016 trendul telefoanelor cu cameră foto duală a luat amploare şi tot mai mulţi producători au lansat device-uri cu asemenea caracteristică. Chiar dacă utilitatea practică în viaţa de zi cu zi este aproape inexistentă, cererea pentru acest tip de smartphone-uri este din ce în ce mai mare, iar specialiştii în domeniu susţin că în 2017 vor fi comercializate peste 300 de milioane unităti, în creştere cu peste 400% comparativ cu 2016.

Cei mai mari producători de camere foto duale, LG Innotek şi Samsung Electro-mechanics, au înregistrat profituri considerabile în 2016, iar anul acesta se anunţă unul record. LG Innotek este unicul furnizor Apple pentru noua generaţie iPhone şi după cum probabil era de aşteptat, singurul furnizor pentru ramura LG producătoare de telefoane inteligente. Samsung Electro-mechanics furnizează camere foto duale pentru LeEco, Xiaomi şi Samsung, iar la început de 2017 negociază cu OPPO, Huawei şi Vivo.

Există deja în piaţă şi smartphone-uri cu cameră foto duală produse de companii B-list încadrate în segmentul entry-level, astfel că noul sistem va fi regăsit pe toate categoriile de telefoane. Printre device-urile de buget cu cameră foto duală regăsim Doogee Shoot 1 (129.99 dolari), Ulefone Gemini (129.99 dolari), Bluboo Dual (103.99 dolari) sau Oukitel U20 Plus (93.99 dolari).

Sursa: androidheadlines.com