Foto si Video

Sony a5000 este unul dintre cele mai accesibile aparate foto mirrorless din oferta companiei japoneze. Îl găsiți în oferta eMAG la prețul de 1749 lei. Alături de Sony a5000 a sosit și obiectivul Sony OSS 18 – 55 mm și f/3.5 – 5.6.

Sony-a5000 (12)

Câteva detalii legate de Sony a5000:

– senzor de 20.1 Megapixeli cu tehnologia Exmor APS-C HD CMOS, 23.2 x 15.4 mm;

– procesor de imagine BIONZ X, obiective Sony cu montură E, lentile interschimabile și bliț încorporat;

– înregistrează video în format MP4 sau AVCHD format ver. 2.0, fotografiile sunt în format RAW/ RAW + JPEG / JPEG Fine / JPEG Standard;

– spațiu de stocare asigurat de cardurile de top Pro Duo / Pro-HD Duo, XC-HG / SD/ SDHC / SDXC;

– ISO 100 – 16.000;

– ecran LCD de 3 inch / 7.5 cm cu tehnologia TFT;

– Wi-Fi cu aplicații ce permite conectarea la smartphone, tabletă, PC sau TV, NFC;

– fotografiză la maxim 3.5 cps în modul Speed Priority Continuous S sau 2.5 cps în mod continuu;

– autonomie de până la 420 fotografii, body-ul lui Sony A5000 cântărește 210 gr. și 269 gr. cu baterie și card de memorie inclus.

Fotografii făcute cu Sony a5000:

Am structurat și câteva puncte PRO pentru Sony a5000:

1. Design premium și dimensiuni compacte

Sony-a5000 (24)

Metal folosit din plin la structura de rezistență a lui Sony a5000, dar și la obiectivul său. Costă sub 2000 de lei, dar dă impresia de aparat foto din categoria premium. Grip-ul mi s-a părut destul de bun. Apreciez și atenția la detalii + finisarea, specifice companiei japoneze.

Mai multe imagini cu Sony a5000, în galeria de la final de articol.

2. Fotografii de calitate

Aveți câteva imagini mai sus. Setările sunt pe automat, am făcut decât doar resize fotografiilor de la dimensiunea originală, fără nicio setare. Tehnologia mirrorless este unul dintre elementele PRO. Sony a adoptat această tehnologie încă din faza incipientă și aș spune că sunt cu un pas în fața Canon sau Nikon.

Autofocusul se face rapid, fotografiile macro ies într-un mare fel. Trageți concluziile pe baza imaginilor de mai sus.

3. Setări intuitive și ușor de înțeles

Meniul este organizat într-un mod simplu, ușor de înțeles. Controalele sunt poziționate, în mare parte, lângă ecranul de 3 inch cu tehnologie TFT. Eram obișnuit cu rotița de DSLR din partea superioară, dar m-am obișnuit rapid și cu controlul modurilor de fotografiere oferit de a5000 de la Sony.

4. Perfect pentru cei pasionați de fotografiile selfie

Sony-a5000 (10)

Ecranul de 3 inch se rabatează la 180 de grade și poți face selfie-uri previzualizând imaginea respectivă. Asta mai ales că fenomenul selfie a ajuns la cote înalte. Am făcut o astfel de imagine, dar nivelul de detalii și fața mea suprinsă de a5000 m-a speriat și am ales să nu vă stric ziua.

5. Conectivitate mare 

Wi-Fi + NFC și poți share-ui imaginile rapid din memoria cardului SD încorporat de către camera mirrorless japoneză. Wi-Fi-ul este mare lucru. La DSLR am ales un card de 16 GB Wi-Fi ready, dar să ai opțiunea încorporată by default contează.

Sony a5000 într-o galerie de imagini:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.