Diverse

Luna aprilie în telecomunicațiile locale are o importanță aparte. Se eliberează spectrul de frecvente și licențele 4G intră în funcțiune, vitezele de internet specifice conexiunilor pe fir le veți putea atinge și pe smartphone-ul sau tableta din dotare.

Orange a invitat câteva nume cunoscute de pe site-urile și blog-urile de it&c locale să-și spună părerea despre tehnologia 4G. Am fost și eu printre cei nominalizați, iar ce a ieșit găsiți la final de articol. Partea în care apar și eu a fost filmată în Herăstrău, întrebările au fost adresate de către Anne-Marie Chelariu, vloggeriță interesată de noutățile pe care 4G-ul le aduce în țara noastră.

Câteva detalii legate de 4G-ul de la Orange:

– Orange a dorit să furnizeze vitezele medii reale pe care le oferă în cele peste 1000 de localități în care debutează cu acoperirea în spectrul 4G (1000 de localități, 45% din populația României și 73% din mediul urban).

Vitezele sunt de 30 Mbps în download și 15 Mbps în upload, iar în funcție de opțiunile alese poate urca la 60 Mbps în download și 30 Mbps în upload. 4G+ aduce viteze de până la 300 Mbps. În cadrul unui test făcut în București au atins 237.42 Mbps la download și 44.06 Mbps la upload prin intermediul celui mai uzual test de benchmark, Speedtest;

– pentru a beneficia de noua tehnologie în condiții optime aveți nevoie de smartphone și tabletă compatibile, SIM dedicat 4G, abonamente dedicate, modem 4G / în funcție de scenariul de utilizare (pentru laptop vă este clar că un modem 4G din oferta operatorului telecom îndeplinește cerințele);

– lista completă cu smartphone-urile și tabletele compatibile 4G o găsiți pe http://www.orange.ro/4g/. Lista începe cu modele de tip best buy în genul Orange Yumo și ajunge până la telefoane Android de top;

– Orange oferă acces la viteze 4G și pentru utilizatorii cartelelor preplătite – detalii aici. Oferta lor este unicat pe plan local la momentul actual și au deschis această oportunitate din septembrie 2013.

Și partea de final în care vă aduc clipul video:

Tag-uri: 4Gorange
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.