gAuto

Din iulie 2017 în Tallin, capitala Estoniei, se testează două autobuze Easysmile fără şofer pe traseul dintre Piaţa Viru şi Tallin Creative Hub. Pentru a evita eventualele accidente, municipalitatea a decis să introducă cele două autobuze pe un traseu simplu care include o singură intersecţie.

Din păcate aceasta dă bătăi mari de cap pilotului automat, autobuzele nereuşind să respecte de fiecare data regulile de circulaţie. Conform localnicilor, cele două autobuze Easysmile trec uneori pe roşu şi nu opresc mereu la indicaţiile poliţiştilor rutieri. Din fericire nu s-a înregistrat niciun accident pentru că testele se realizează cu o viteză maximă de 20 km / h, dar şi pentru că în fiecare autobuz există un şofer care poate interveni oricând este nevoie.

Un autobuz Easysmile poate transporta până la 8 pasageri, poate atinge o viteză maximă de 60 km / h şi are un preţ de aproximativ 100.000 euro. Chiar dacă sunt în faza de testare, erorile menţionate anterior mă fac să cred că vor mai trece ani buni până când această tehnologie va putea fi utilizată la scară largă.

Sursa: bbc.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.