Smartphone

O cantitate mare de memorie RAM nu înseamnă neapărat și o funcționare fluentă, fără lag etc. Spre exemplu, LG Nexus 5X cu doar 2 GB RAM s-ar putea să dea clasă la unele dintre telefoanele menționate în acest articol. 

Roluri importante sunt adjudecate de către ansamblul hardware și firmware-ul pus de către producător. Totuși, sunt destule persoane atrase de valori cât mai mari în dreptul memoriei RAM și avem câteva alternative în segmentul mid-range. Sunt terminale din portofoliul unor jucători B-list din China.

3. UMI Plus E – 1299 lei;

Avantajul lui UMI Plus E față de concurența din acest articol este dat de bateria Sony de 4000 mAh. Alt element important – USB Type-C și încărcare rapidă a acumulatorului pe 2.5A / 1.67A la 5V / 7V / 9V. Și în cazul de față avem parte de un smartphone ce amintește puțin de iPhone 6 / 6S Plus.

Din imaginile de presă pare a fi mai simplu, mai curat ca linii de design.

2. Ulefone T1 – 1199 lei;

Diferența de preț dintre Ulefone T1 și Doogee Mix este de doar 9 lei. Alt element distinctiv este dat de design – Ulefone T1 mai convențional se dorește a aduce aminte de iPhone 7 Plus, iar Doogee merge spre Xiaomi Mi Mix și efectul borderless pe trei laturi.

Ambele telefoane mizează pe MediaTek Helio P25, 6 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD, Android 7.0 Nougat, camere principale de tip dual cu 16 Megapixeli + senzor companion. T1 are o cameră frontală de 13 Megapixeli cu f/2.0, baterie de 3680 mAh.

1. Doogee Mix – 1190 lei;

Nu numai că are 6 GB RAM, dar îl putem considera și o clonă de Xiaomi Mi Mix. Doogee Mix integrează un display AMOLED de 5.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, procesor MediaTek Helio P25 de tip octa-corte, 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD.

Rulează Android 7.0 Nougat, iar camera principală este de tip dual – Samsung ISOCELL cu 16 Megapixeli + 8 Megapixeli și f/2.0, camera frontală dispune de 5 Megapixeli cu f/2.2. Aduce o baterie de 3380 mAh ce în contextul display-ului folosit, dar și al ansamblului hardware ar trebui să se descurce onorabil.

Cele trei telefoane mobile le văd ca o alternativă pentru cei interesați de cifre, de valori cât mai mari trecute în dreptul memoriei RAM, spațiului de stocare, camerei foto, procesorului etc. Sunt alternative în genul A5 2016, Huawei P10 Lite, Zenfone 3 cu valori mai modeste în dreptul elementelor menționate, dar cu o experiență de utilizare cel puțin la același nivel + garanție oficială din partea producătorului.

Totuși, așa-i frumos. Cu cât mai multe alternative la îndemână.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.