Retelistica

Am putea spune că este anunțul zilei pe partea de rețelistică. Ericsson România a dat un comunicat în care a specificat că a fost ales de către RCS-RDS spre a moderniza rețeaua Digi Mobil. 

Ericsson & RCS-RDS vor colabora spre a moderniza rețeaua din București, dar și din alte orașe mari. Vor fi aduse echipamente ce susțin servicii 3G, 4G, dar și o pregătire inițială pentru 5G (NarrowBand-IoT).

Contractul aduce și puncte de acces bazate pe ERS (Sistemul Radio Ericsson).

Declarație oficială:

Colaborând cu Ericsson, vom putea beneficia de experiența și expertiza globală a echipei lor pentru a moderniza semnificativ rețeaua noastră radio, astfel încât să putem susține eficient creșterea constantă a consumului de date și Internet. Soluțiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate rețelei noastre, permițându-ne să ajungem la mai mulți consumatori din București, cel mai mare oraș din România, oferind, în același timp, servicii sigure și de o calitate superioară pentru utilizatorii existenți.”

Este o dovadă suplimentară că RCS-RDS își dorește să aducă Digi Mobil la nivelul concurenței directe, concurență ce la rândul său nu bate pasul pe loc.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.