Diverse

Samsung a anunţat în cadrul Samsung Developer Conference două noutăţi interesante: ecranul pliabil Infinity Flex Display şi interfaţa One UI.

Primul şi cel mai important anunţ a fost cel al display-ului Infinity Flex Display. Acesta se poate utiliza în format smartphone, dar se poate deschide şi în format tabletă. Samsung a camuflat destul de bine prototipul, astfel că vizibilitatea către presă a fost una limitată.

Viitorul smartphone pliabil va dispune în realitate de două ecrane: cel mic va avea avea o dimensiune de 4.58 inci, o rezoluţie de 840 x 1960 pixeli şi un aspect 21:9, în timp ce ecranul principal, cel pliabil, va avea o diagonală de 7.3 inci cu rezoluţie QXGA+ (1536 x 2152 pixeli), aspect 4.2:3 şi o densitate a pixelilor de 420 ppi.

Ca principiu de funcţionare, orice aplicaţie deschisă pe ecranul principal va continua să funcţioneze şi pe cel mic, un reprezentant Google prezent la conferinţă confirmând suportul oferit de sistemul de operare Android pentru continuitatea aplicaţiilor.

Samsung a confirmat că este foarte aproape de a demara producţia de masă a ecranului pliabil, iar dezvoltatorii vor primi un emulator pentru a putea realiza aplicaţii compatibile.

Producătorul sud-coreean se reinventează şi la capitolul software, astfel din ianuarie 2019 vom vedea pe smartphone-uri precum Samsung GALAXY Note 9, S9 sau S9 Plus noua interfaţă One UI bazată pe Android 9.0 Pie.

Comparativ cu versiunile anterioare, One UI pune mai mult accent pe simplitate şi comfort în utilizare. Interfaţa integrează aplicaţiile cele mai utilizate în zona inferioară pentru a avea acces mai uşor cu o singură mână, în timp ce zona superioară va fi acoperită cu informaţii de uz general. Samsung a regândit centrul de notificări şi ecranul principal, iar noul Night Mode permite reducerea consumului de energie prin afişarea aplicaţiilor pe culori mai închise.

Este clar că Samsung vrea să aducă ceva în 2019, vrea să aleagă alt drum pentru industrie, însă rămâne de văzut cât de bine vor fi primite aceste schimbări de către utilizatori.

Sursa: gizmochina.com