ASUS ROG Delta USB Type-C Audio

ASUS a prezentat pe 5 decembrie 2018, în cadrul unui eveniment restrâns, noi periferice de gaming. Capul de afiș a fost reprezentat de căștile ASUS ROG Delta cu conectivitate USB Type-C, în timp ce despre noua serie TUF Gaming am aflat că va înlocui seria Cerberus, situată în gamă sub cea ROG.

Încep cu principalele specificații pentru căștile de gaming ASUS ROG Delta:

  • conectivitate USB Type-C plus adaptor direct în pachet către USB 2.0 Type-A. Am încercat căștile pentru câteva minute atât în compania unui ASUS ROG Phone, ce le-a recunoscut fără nicio problemă, cât și legate la un laptop;
  • integrează 4 convertoare Digital to Analog (DAC) ESS ES9218, fiecare dedicat procesării unei anumite zone de frecvență audio, de la unde joase, la medii, înalte și ultra-înalte;
  • difuzoare exclusive ASUS Essence de 50 mm din magnet neodim. Difuzoarele au fost actualizate cu tehnologia Audio Signal Diversion ce le oferă un strat circular care separă sunetele de frecvență înaltă, joasă și medie, reducând interferențele pentru o experiență audio cât mai clară. Difuzoarele au o frecvență de răspuns între 20Hz–40kHz;
  • cupe ergonomice, în formă literei D care se mulează mai bine pe forma urechii. Comparativ cu cupele rotunde, acestea permit reducerea zonelor inutile de contact cu până la 20% pentru o experiență de utilizare mai confortabilă. În interiorul fiecărei cupe, difuzoarele sunt înclinate cu 12 grade pentru a se potrivi cât mai bine unghiului natural al urechii. Căștile ROG Delta vin direct din pachetul de retail cu două variante de pernuțe pentru urechi – pernuțe ROG Hybrid, ce combină pielea cu materialul textil pentru utilizările pe perioade îndelungate și pernuțe din piele ecologică, ce sunt mai subțiri și mai moi, recomandate pentru utilizarea în mișcare;
  • încorporează iluminarea RGB circulară, ce produce un efect spectaculos, multicolor, cu șapte zone independente de iluminare. Utilizatorii pot alege din peste 16.8 milioane de combinații de culori și șase efecte luminoase predefinite. ROG Delta vin echipate cu tehnologia ASUS AURA Sync ce sincronizează efectele luminoase pentru tot sistemul de produse cu suport AURA.

Căștile ASUS ROG Delta sunt deja disponibile în magazinele de specialitate din țara noastră. Prețul recomandat este de circa 920 de lei.

Perifericele încadrate în noua serie TUF (The Ultimate Force) sunt dezvoltate pentru performanță și fiabilitate la prețuri accesibile. În cadrul evenimentului ASUS au fost prezentate 3 periferice:

  • Mouseul ASUS TUF Gaming M5 este chipat cu un senzor optic cu o rezoluție cuprinsă între 100 și 6.200 dpi și o rată de eșantionare de până la 1000Hz. Comutatoarele Omron sunt garantate pentru 50 de milioane de click-uri, iar stratul de acoperire promite durabilitate îndelungată. Integrează iluminare RGB cu suport Aura Sync.
  • Tastatura TUF Gaming K5 este echipată cu comutatoare TUF Gaming Mech-Brane concepute să furnizeze un răspuns tactil ferm la fiecare apăsare. Tastatura este rezistentă la vărsările accidentale de lichide (până la 60 ml). Tastele au o înălțime completă și o cursă de 3,7 mm și sunt acceptate până la 24 de apăsări simultane.
  • Căștile TUF Gaming H5 oferă un sunet virtual surround pe 7.1 canale ce se activează la apăsarea unui buton de pe modulul de control. Căștile au difuzoare ASUS Essence de 50mm cu incinte acustice ermetice și folosesc un conector audio-jack de 3.5mm. Căștile sunt compatibile cu utilitarul software Armoury II.

Prețurile recomandate sunt de 180 de lei pentru mouse-ul TUF Gaming M5, 350 de lei pentru tastatura TUF Gaming K5 și 450 de lei pentru căștile TUF Gaming H5. Toate prețurile includ TVA.