Hardware

Intel sare peste generația a 10-a, iar în 2019 vom face cunoștință cu Gen11. Compania americană ne promite performanțe crescute pe grafica integrată și promite performanțe de până la 2 ori mai bune prin GPU-ul integrat. 

Teoretic, această putere de procesare la nivel grafic ar fi suficientă spre a reda conținut 8K și ar trebui să permită redarea mai multor jocuri în condiții grafice îmbunătățite. Detaliile complete le găsiți pe AnandTech.

GPU-ul din generația a 11-a va avea 64 unități de execuție față de 24 la generația 9.5 + suport pentru 1 trilion de TFLOPS. Cache-ul L3 crește de 4 ori, ajunge la 3 MB. Altă tehnologie ce ajunge pe grafica integrată de procesoarele Intel – Adaptive Sync. Cu această ajustare s-ar putea ca Intel să prindă din urmă performanțele atinse de AMD Ryzen 5 2500U și Radeo Vega 8 GPU.

Intel Gen11 debutează în 2-a parte a lui 2019. Au folosit un proces de litografiere în 10nm bazat pe arhitectura Sunny Cove.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.