Retelistica

Pe 16 mai 2017 Digi Communications începea tranzacţionarea de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. Compania a fost listată la aproximativ 940 milioane lei, cu un preţ final de ofertă pentru investitorii instituţionali de 40 lei / acţiune.

Chiar dacă au trecut aproape 2 ani de la acel moment, evoluţia acţiunilor Digi nu a fost niciodată pe plus. Acestea au scăzut în permanenţă şi dacă în mai 2018 se trazacţionau la un preţ de 33 lei / acţiune (-18% vs listare), pe 24 aprilie 2019 preţul acestora a ajuns la un minim istoric de 24 lei / acţiune (-40% vs listare).

Această “evoluţie” arată încrederea redusă pe care o au investitorii în Digi, iar aici aş aminti două aspecte importante: datoriile importante pe care le are compania şi politica celui mai mic preţ ce nu permite o dezvoltare mai rapidă (chiar dacă Digi a încercat în ultima perioadă taxarea serviciilor adiacente).

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, însă este foarte clar că cei care au cumpărat acţiuni Digi acum 2 ani şi încă le deţin, au toate motivele să fie dezamăgiţi.

Sursa: zf.ro

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.