Retelistica

Orange, Vodafone și Telekom au în portofoliu și abonamente de telefonie mobilă ce nu vin la pachet și cu smartphone subvenționat, pentru cei ce caută beneficii cât mai mari la preț redus. Mai ales pe partea de trafic de date. 

Încep cu oferta entry-level, cele mai ieftine abonamente fără telefon la pachet:

*SEE, SSE este o greșeală de-a mea. 

Telekom are cel mai mic preț, iar Orange pe cel mai mare. Totuși, Orange plusează cu cea mai mare cantitate de trafic de date. Personal, dacă ar fi să aleg între cele trei – m-aș orienta spre operatorul portocaliu.

Vodafone are un singur abonament fără telefon, Orange are trei astfel de abonamente, iar Telekom mizează pe 2 oferte de gen. De aici și lipsa de concurență din partea Vodafone, pentru a 2-a categorie de comparat.

*SEE, SSE este o greșeală de-a mea. 

Între cele trei, l-aș alege pe Orange Me 11. Nu este o greșeală, pur și simplu, mi se pare a fi o ofertă mai bună la 11 euro pe lună.

Orange Me 25 fără telefon aduce 12 GB trafic de date, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 600 minute internaționale. Nu văd de ce pentru doar 2 GB trafic de date în plus ai plăti peste 5 euro mai mult la abonament.

Sunt sigur că pe partea de fidelizare sunt cazuri punctuale cu oferte și mai atractive, dar datele de mai sus se află la liber, pe site-urile fiecărui operator de telecomunicații în parte. Teoretic, acestea sunt beneficiile pe care le primești dacă îți faci un abonament fără telefon mobil la pachet.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.