Software

Microsoft a permis utilizatorilor din întreaga lume să facă upgrade la Windows 10 timp de 1 an, iar termenul limită a fost 29 iulie 2016. După această dată nimeni nu ar mai putea beneficia gratuit de cea mai nouă versiune Windows. Cel puţin în teorie.

În practică Microsoft a găsit o modalitate de a permite în continuare instalarea Windows 10 fără prea multe bătăi de cap. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe site-ul microsoft.com secţiunea accessibility şi să descărcaţi extensia Windows 10 Upgrade. După descărcare procesul de instalare este unul normal, ca şi până acum, cu menţiunea că trebuie să aveţi o versiune de Windows 7 sau Windows 8 cu licenţă deoarece va trebui să introduceţi seria Windows.

windows-10-630x325

Microsoft susţine că acest upgrade este dedicat doar celor care utilizează tehnologii pentru asistenţă de handicap, însă nu verifică dacă acest lucru se întâmplă şi în realitate. Tot ce trebuie să faceţi este să confirmaţi că utilizaţi aceste aplicaţii speciale.

Mai multe detalii în pagina dedicată.

Sursa: howtogeek.com

Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.