Software

Microsoft a permis utilizatorilor din întreaga lume să facă upgrade la Windows 10 timp de 1 an, iar termenul limită a fost 29 iulie 2016. După această dată nimeni nu ar mai putea beneficia gratuit de cea mai nouă versiune Windows. Cel puţin în teorie.

În practică Microsoft a găsit o modalitate de a permite în continuare instalarea Windows 10 fără prea multe bătăi de cap. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe site-ul microsoft.com secţiunea accessibility şi să descărcaţi extensia Windows 10 Upgrade. După descărcare procesul de instalare este unul normal, ca şi până acum, cu menţiunea că trebuie să aveţi o versiune de Windows 7 sau Windows 8 cu licenţă deoarece va trebui să introduceţi seria Windows.

windows-10-630x325

Microsoft susţine că acest upgrade este dedicat doar celor care utilizează tehnologii pentru asistenţă de handicap, însă nu verifică dacă acest lucru se întâmplă şi în realitate. Tot ce trebuie să faceţi este să confirmaţi că utilizaţi aceste aplicaţii speciale.

Mai multe detalii în pagina dedicată.

Sursa: howtogeek.com
Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Tudor P.

  Asta pana isi dau seama si vor bloca acest program. Dar nu ati mentionat nimic de Anniversary Update. A facut cineva update? Mie nu mi-a venit notificare. :(

  • Bulgariu Fănică
  • Tudor P.

   Multumesc, dar am deja w10, eu vb de Anniversary Update!

  • Bulgariu Fănică

   Citeste cu atentie, MS face upgrade doar la Anniversary, dupa data de 02 august 2016!

  • Tudor P.

   Iar azi e 6 august si tot nu am primit notificare! Stiu ca se poate forta, dar eu vreau sa primesc pe cale “naturala”.

  • Bodolay Botond

   Am un Toshiba Satellite pe care a venit deja update-ul aniversar și un Acer One (2 în 1) pe care nu vrea să vină. Am instalat extensia respectivă și îmi spune că nu am suficient spațiu de stocare liber, în rest totul ar fi OK (e nevoie de 16 GB spațiu liber iar eu am numai vreo 12-13). I-am dat laptopului acuma o resetare generală să văd dacă așa va vedea actualizarea.
   Dacă e nevoie revin cu feedback.

  • TopOne

   Astăzi ma făcut update la Anniversary, după restart l-am mai putut utiliza doar două minute, pur si simplu a înghețat windows-ul si așa a rămas. Este necesar reinstalarea de la 0, am pierdut toate datele :(. Nu recomand!!!!!

  • Tudor P.

   Daca esti militant W7 si minti cum ai mai mintit si cu alta ocazie, e clara treaba. Cum naiba sa pierzi datele, atat timp cat se face un simplu upgrade? Ai toate fisierele pe o singura partitie?

  • TopOne

   Cunoști diferență între date si fișiere? Pune-l pe mrx să te învețe.

  • Tudor P.

   Oricine de pe planeta asta care iti citeste comentariul se duce cu gandul ca ai pierdut tot ceea ce ai stocat pe HDD, sau SSD.
   “Am pierdut TOATE datele” si apoi nu recomanzi upgrade-ul. Pai daca nu e vorba de fisiere, chiar nu-mi pasa de setari sau alte chestii. Dar sunt sigur 100% ca nici nu au primit upgrade-ul, dar te bagi in seama ca de obicei.

  • TopOne

   Tinere, te mai suporți? Lumi vreau să te văd la știrile de la ora 17.

   Problema mea a fost de la un HDD care a funcționat perfect alături de SSD până să-i fac acest update.

   Am o întrebare, ai licență la windows 10? Dacă da, de cât timp?

   Îți garantez ca deabia anul asta ai auzit de W10, eu îl utilizez încă din beta (deci pot spune că din ziua în care tu te jucai cu puta-n nisip).

   Sănătate stimate domn!

  • Tudor P.

   Evident, tu testezi W10 de 15 ani, cand altii abia instalau XP. Hai du-te si canta la alta masa mincinosul mincinosilor! Dupa ce ai fost prins cu minciuna, credeam ca o sa ai bunul simt sa nu mai apari pe aici.

  • MirceaS

   Topone, tot respectul pentru vârta ta, dar nu confunda experiența de viață cu cunoștințele ”proaspete” în orice domeniu. Faptul că ai experiență de pe vremea lui 3.1 nu înseamnă nimic pentru zilele noastre, ba chiar te trage în jos.
   Îți spun asta prietenește, pentru că Tudor ți-a enumerat niște elemente-cheie pe care orice softist, oricât de amator ar fi, le știe. La experiența pe care ți-o asumi ar trebui să nu-ți pese nicio secundă pentru conținutul C-ului, fișierele, datele importante, documentele, biblioteca audio-video fiind ca PRIMĂ REGULĂ, pe D. În secunda 2 a crash-ului ai ras totul, pui oglinda pregătită din timp și minuțios iar în 10 minute ar trebui să ai totul ca acum ”x” zile. Multe programe din cele folosite astăzi au back-up pe internet, e suficientă instalarea bazei și logarea.
   Dar ce-ți spun eu prostii din astea, sunt convins că le cunoști și tu…
   PS: Și eu am părul alb. Punct.

 • MirceaS

  Offf… gata, nu vă mai certați.
  a. Parțial Topone are dreptate, numai că versiunea Anniversary Update nu se cheamă chiar așa, ci îi spune ”Versiune 1607, versiune OS 14393.10”, care este ”Microsoft release a last-minute patch for Windows 10 Anniversary Update, build 1607”.
  Deci nu o să vadă nimeni scris ”Anniversary Update”, ci 1607. Simplu. Cu muștar.
  b. Total, topOne nu are dreptate. Am instalat 1607 pe un ROG G551JW-CN319D (:P) și funcționează PERFECT.