Arhiva

De cele mai multe ori când oamenii se grăbesc tastează numele siteurilor greșit. Unii și-au dat seama de acest lucru și au cumpărat domenii cu nume asemănătoare cu a firmelor mari. De exemplu Google, are Googgle.com și Googlle.com care ne trimit spre anumite sondaje în care utilizatorul este rugat să-și lase emailul și alte date pentru a câștiga anumite produse. Nu există nici un premiu, iar cei care cad în această capcană se trezesc cu căsuta de email plină cu spam.

Google a înaintat o plângere împotriva goggle.com, goggle.net şi goggle.org, dar în octombrie aceasta a fost respinsă. Procesul este unul de durată care consumă o mulțime de timp și bani și nu mereu se obține rezultatul dorit. Este foarte greu să convingi un juriu că cei care au cumpărat domeniile asemănătoare le folosesc cu scopul de a face spam.

Un studiu realizat anul trecut ne arată că aceste site-uri au creat pagube de peste 285 de milioane de dolari. Ca să vă faceți o ideea, site-ul Googgle.com a avut în luna septembrie aproximativ 900 de mii de vizitatori unici nu mai din SUA.

Aveți grijă cum scrieți aceste site-uri. Ați putea să folosiți Google Chrome sau Opera care au completare automată. O dată scris site-ul corect, nu trebuie să va mai faceți griji că veți intra pe alt site.