Telefoane Mobile

GMS este acronimul Google Mobile Services, iar Allview este singura companie românească cu o astfel de certificare pentru produsele din portofoliul său. 

Google își dorește să impună această certificare din ce în ce mai mult. Sunt companii mari ce nu au dispozitive GMS, aici puteți pune mai toate companiile chinezești mai puțin cunoscute, inclusiv modele de la Xiaomi, Meizu etc.

Cei ce doresc să afle dacă folosesc un dispozitiv GMS, pot verifica din setările Magazin Google Play ( Setări / Despre / Certificarea dispozitivului).

Declarație oficială:

”Certificarea Android GMS reprezintă o confirmare a faptului că dispozitivul este compatibil cu sistemul Android și folosește aplicații Google licențiate, oferind practic un plus de siguranță utilizatorului final și o experiență plăcută de utilizare. Ne bucurăm să le putem oferi clienților Allview garanția că produsele noastre au fost testate și îndeplinesc toate criteriile impuse de Google”, a afirmat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Allview face parte din rândul companiilor cu certificare GMS - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Marius

  Nu mai sunt la curent cu ”minunatiile” AllView, dar au ajuns si ei sa ofere update OTA sau tot cu descarcare manuala de pe site-ul lor se efectueaza update-urile? Ar fi de coma sa primeasca aceasta certificare, de altfel inutila, ca nu-ti garanteaza de fapt nimic, si ei sa foloseasca tot metoda ciobaneasca de update manual.

 • Tudor P.

  O stire mai interesanta: incarcare wireless de la un telefon la altul by Sony. http://www.whatafuture.com/sony-true-wireless-charging/

 • Liviu

  Nu stiu cum rahat au primit ei asa ceva . Aaa … ba stiu – Google este o companie (un biznis) care este evident axata tot pe profit, ca si ceilalti. Pentru suma potrivita poti da certificarea cui plateste. Allview puteau implementa Android One sau AOSP Stock in ale lor modele si astfel reuseau sa atraga mare parte de cumparatori de Motorole by Lenovo sau Nexus 5X cand inca erau scumpe. In schimb ei au ales sa faca lucrurile la fel .Lanseaza mediocre la 1500 lei ca fiind superbitati . Asta ca sa nu zic de Xtreme care va fi mai scump decat One+3T (un telefon superb de altfel).

 • Ionut

  De fapt certificarea GMS inseamna sa ceri de la Google o “hartie”. Cand sunt ei convinsi ca o meriti (adica cand esti destul de mare in zona ta geografica de activitate), platesti o companie autorizata de Google sa faca niste teste pe terminalele care au nevoie de certificare (10-15.000$/per model). Voilà GMS!

 • Pingback: Știri despre tehnologie – 17 martie 2017 – nwradu blog()

 • razvan

  Detin Redmi 3S – este certificat … deci puteti scoate Xiaomi din lista cu ” fara certificare”

 • Valyum

  Minune !Cum … au reusit sa aiba astfel de certificare ?!Au un soft (OS) barbarizat in cel mai corect inteles al cuvantului,si au primit certificare…. :)Sa mai zic ceva si de update-uri ?! In fine !Mandru ca sunt roman !