Accesorii inteligente

Am discutat puțin despre soluția de smart home a Allview și v-am rămas dator cu un review pe care-l voi publica în acest weekend. Compania brașoveană și-a extins portofoliul de soluții pentru casa smart prin becurile inteligente și comutatorul wireless. 

Sunt două tipuri de becuri inteligente:

 1. Smart Bulb ( lumină caldă și rece);
 2. Rainbow Smart Bulb (peste 1.6 milioane de nuanțe de culori).

Becurile pot fi coordonate prin hub-ul integrat în Allview Smart Cam – dispozitiv ce joacă rolul unei unități centrale + aplicația dedicată de Android. Puterea este de 7W, iar durata de viață ar ajunge la 15.000 de ore.

Comutatorul de scene wireless înlocuiește un întrerupător clasic și permite realizarea a șase scene presetate. Are un design minimalist și dimensiuni compacte. Poate fi montat în plan vertical sau orizontal, nu are nevoie în a fi conectat la priză pentru că funcționează pe baterii. Are funcțiile Master On și Master Off. Master ON – pornește televizorul, trage draperiile, pornește aparatul de cafea etc, Master Off – oprește aparatele și luminile.

Declarație oficială:

Portofoliul de produse Allview Smart Home este în prezent unul dintre cele mai complete de pe piață și vom continua să-l extindem pentru că segmentul smart home are un mare potențial de creștere. Așa cum în anii 2000 telefoanele inteligente erau unele dintre cele mai importante realizări tehnologice, ce au devenit o normă astăzi, un nou pas este realizat de sistemele smart home”, a explicat Costin Miron, Product Manager, Allview Smart Home. “Sistemele smart home îndeplinesc atât nevoia de siguranță, cât și cea de confort, iar becurile inteligente și comutatorul au rolul de a realiza un ambient cât mai plăcut atunci când ajungem acasă”, a adăugat el.

Prețurile becurilor sunt de 129 lei pentru Smart Bulb și 199 lei pentru Rainbow Smart Bulb, iar comutatorul wireless costă 249 lei.

Întreg portofoliul Smart Home al Allview este format din:

 1. Smart Cam – camera inteligentă cu rol de unitate centrală, prin tehnologia ZigBee se conectează cu senzorii dedicați;
 2. Smart Mirror – oglindă cu o pseudo-tabletă încorporată;
 3. Senzor multifuncțional – detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea;
 4. Smoke Safe – pachet cu senzor de fum;
 5. Gas Safe – pachet cu senzor de gaz;
 6. Priză inteligentă – detalii legate de consumul electric în timp real, poate fi pornită sau oprită de la distanță;
 7. Transmițător IR – înlocuiește telecomenzile din locuință;
 8. Senzor de inundație

+ accesoriile descrise în articolul de față.

Toate accesoriile Smart Home de la Allview pot fi găsit pe Altex.ro sau eMAG, dar și în magazinul online al companiei.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Allview își extinde portofoliul Smart Home cu becurile inteligente și comutator wireless - Stiri ultima ora, stiri online()

 • theozanhan

  Nu o sa mi bag asa ceva in casa nici mort, cine stie, poate invata hotul clasic romanesc sa umble cu “hacking”. Apare usa smart, ne o deschid astia care pirateaza jocuri. Din alt context privit subiectul Smart Home..nici nu simti ca traiesti daca ai asa ceva in casa, o sa devenim grasi care din pat sting un bec

  • cutienoua

   Daca nu vrei disco lights inteleg.
   Dar senzorii de fum , gaz sau inundatie mi se par utili
   Unde locuiesc eu acum sunt obligatorii prin lege.dar nu sunt conectati la wifi.
   O sa studiez problema si poate instalez si in locuinta din Ro.

  • Ilie – Florian Marcu

   daca vei folosi allview, doar de cateva ori vei sta in pat sa stingi becul, dupa care allview isi va spune cuvantul si se va strica.

  • Paulie

   Să știi că odată cu tehnologia este îmbunătățită și securitatea. Îți dai seama că dacă un produs ar putea pune în joc integritatea locuinței, Allview nu ar mai fi primit autorizații de punere pe piață, nu? E puțin cam mult să spunem acum că aceste produse pot fi hack-uite întrucât nu stă nimeni să își dată capul cu ele, fiind destinate pur și simplu uzului casnic.

   Dacă ții la design și vrei să fii și în pas cu tehnologia, îți cumperi ceva din Allview SmartHome. 😊

 • Ilie – Florian Marcu

  Nimic de la Allview. Din experiența personală, Allview e o firma de echipamente slabe calitativ și cu angajați nesimtiti.

  • Exemplu concret, altfel comentariul este irelevant.

  • Robert

   Dacă ne apucăm toți de dat asemenea exemple, nu ne mai oprim azi.

  • Mi-aș dori sa vad feedback pe produsele de 400 lei în sus. Allview are neșansa de a fi vândut multe telefoane și tablete de până în 300 – 350 lei.

  • Robert

   Bine, dacă insiști. Fratele prietenei mele, fiind cam necunoscător într-ale mărcilor, și-a luat nu mai știu ce tabletă de la ei. 800+ de lei (parcă). Sau 1000. Pe-acolo, nu mai țin minte. După 3 săptămâni i s-a umflat bateria ca pâinea în cuptor. A venit la mine să mi-o arate și să mă-ntrebe ce să facă. Arunc-o la tomberon, zic, că acolo-i locul gunoaielor. Și repede, până nu-ți explodează între degete. Nu m-a ascultat, a trimis-o la garanție și s-a certat cu ei o săptămână în fiecare zi la telefon, că tot încercau să-l scoată pe el vinovat. A trebuit să-i amenințe repetat cu opc. Până la urmă i-au schimbat-o, că din păcate pentru ei omul i-a făcut poze înainte să o trimită și în afară de faptul că îi sărise capacul spate de la bateria care dădea să vomite printre șuruburi, tableta nu avea nicio zgârietură și n-au avut de ce să se lege.

  • Ilie – Florian Marcu

   Și dacă scot pe piață produse ieftine înseamnă că trebuie să fie gunoaie și să-și bată joc de clienți? Să-și asume responsabilitatea pentru produsele lor. Dar și pentru faptele lor (modul în care își tratează clienții). Un client nu e doar cineva care-i cumpără un produs si după pa și la revedere. În felul acesta vorbim de repari.

  • Ilie – Florian Marcu

   Am o tableta Allview pe care am luat-o de la RDS. Exceptand faptul ca wirelessul si conexiunea de date functioneaza catastrofal (tot la max 30 min trebuie sa dau deconectare si reconectare) am avut urmatoarea experienta neplacuta: Intr-o buna zi, tam-nesam mi-a crapat ecranul intr-un colt. Am sunat la Allview, le-am explicat problema si mi-au spus la telefon ca imi pot schimba in garantie ecranul. Am trimis tableta la ei impreuna cu toate actele solicitate. Mi-au comunicat ca tableta a suferit un soc mecanic si ca reparatia nu intra in garantie. In plus mi-au anulat garantia tabletei (ceea ce nu mi se pare normal; e ca si cum ti-ai pierde garantia la masina pentru ca ai o janta indoita). Cred ca in aceeasi zi mi-au si trimis-o inapoi (pentru ca a doua zi am primit-o), desi am cerut sa vorbesc cu persoana care a constatat “socul mecanic” (un soc mecanic asupra unui ecran de tableta se manifesta prin spargerea ecranului in raze nu o singura fisura de la o latura la alta a tabletei – pe un colt. In plus tableta nu a suferit nicio lovitura, nu a fost utilizata in conditii improprii de temperatura si era protejata de o husa). Desi mi s-a spus ca voi fi sunat de persoana de la departamentul tehnic nu am primit niciun telefon, ci am primit direct tableta a doua zi, dupa cum v-am mentionat. La un produs de calitate ecranul nu se sparge singur. Un produs de calitate functioneaza si cu ecranul spart (am vazut eu telefoane de la Samsung si de la Apple cu ecranele cioburi dar functionale). Niste oameni cu bun simt purtau un dialog cu mine, nu ma minteau. Asa ca, dupa mine, allview poate sa dispara de pe planeta asta. Sigur, d-le Dragota ca dvs primiti bani pentru articolele despre produsele allview (intentionat cu “a” mic) si imi spuneti mie ca am un comentariu irelevant, dar pentru linistea dvs. mi-am facut timp sa va prezint concret ceea ce am patit cu allview. In plus, si eu lucrez in domeniul IT si pot sa constat anumite disfunctionalitati sau cauze ale unor defecte aparute la echipamente IT. Si, in plus de asta, am cunostinte care si-au cumparat tablete allview, (fara sa-mi ceara mie parerea despre aceste produse – nu era obligatoriu acest fapt, doar asa ca informatie), foarte entuziasmati de performantele prezentate pe ambalaj. Ei bine, dupa max 6 luni de utilizare niciunul nu mai folosea tableta allview. In aceasta privinta nu o sa va dau exemple concrete, asa ca puteti sa considerati irelevanta aceasta ultima parte.

  • Ce model de tableta Allview?

   Una de 2 – 300 lei sau din categorii superioare de pret?

  • Ilie – Florian Marcu

   Asta e tot ce puteți întreba? Macar puteți avea putina decenta? Una care costa peste 300 lei. Oricum nu contează cât costă. Este vorba de un produs de-al lor. Scump sau ieftin trebuie să-și asume ceea ce au scos pe piață. Iar modul în care tratează clienții (cel puțin în cazul meu) este jegos de-a dreptul. Dvs. degeaba încercați să faceți pe avocatul diavolului, pentru că pt mine Allview este egal cu 0. Și cu cât încercați să-mi căutați mie nod în papură, va aitodiscreditati. Deja sunt prea mulți clienți nemulțumiți de Allview că sa ii mai pot aprecia in mod pozitiv.

  • Gsc18

   Exemple au tot aparut de multe ori …… Nu spun ca Allview e o companie rea , dar ca orice companie are și ea defectele ei mai ales cele mari …..

  • Gsc18

   Apropo zimi te rog o părere despre Allview v-bass

  • O sa i fac review în weekend.

  • Paulie

   Bateria ține cam 4h și ceva, sunetul se aude bine chiar dacă schimbi poziția boxei. Alexa răspunde bine dacă ești cam la 2m distanță de boxă, maxim. Încăperea în care am testat V-Bass era deschisă (era un open-space), acum nu știu cum se aude într-o cameră închisă și de la ce distanță răspunde Alexa acolo.

 • koss_x_treeme

  Mi se par foarte scumpe becurile mai ales ca sunt chioare rau la ~400 lumeni. Astea sunt mai mult pentru decor sau lumina ambientala. Am luat un bec asemanator cu telecomanda din kaufland la 50 de lei :).. cat este allviewul la 200 de lei.

  • cutienoua

   Corect! Sau iei un samsung s8 are mai mult de 400 lumeni si merge pe baterie 2 zile!