Telefoane Mobile

Mi-am scris opinia legată de Google Pixel și Google Pixel XL într-un articol separat. Smartphone-urile companie americane intră și în oferta unui operator telecom din SUA – Verizon Wireless. 

Bineînțeles, Pixel și Pixel XL urmează a fi achiziționate direct și din magazinul online – Play Store. Teoretic, smartphone-urile dezvoltate de către Google primesc update de software rapid, patch-uri de securitate în fiecare lună.

9to5Google.com a dorit să știe dacă cele două telefoane Google vândute de operatorul telecom amintit primesc suport software de la compania americană, iar de aici și supriza:

“Monthly security updates will come from Google (for all models), and system updates will be managed by Verizon for Verizon models, and Google for unlocked models bought from Google Store.”

Clientul american plătește pentru un dispozitiv cu Android curat și se alege cu bootloader blocat + 3 aplicații ale Verizon Wireless pe lângă cele implementate stoc de către Google. Dacă tot și-au propus să ofere experiența Android fără customizare din partea unui producător hardware, cred că era corect pentru utilizatorul final să meargă până la capăt cu acest deziderat.

În esență, pe Pixel și Pixel XL achiziționat de la operatori telecom urmează a primi patch-urile de securitate de la Google în mod lunar, iar update-urile spre iterațiile mai noi de Android țin de operatorul telecom. Cred că se va găsi o soluție neoficială la această problemă, soluție prin care bootloader-ul să fie deblocat și cei ce au cunoștință la nivel de custom ROM etc să aducă Android-ul cel mai nou pe cele două terminale. Totuși, altele erau așteptările pentru primul smartphone “made by Google”.

Probabil, vă întrebați ce alt aspect amuzant am mai avut cu legătură la cele două smartphone-uri. Primul a fost prețul de comercializare afișat de gigantul american. O glumă ce a stârnit valuri de critici pe site-urile tech din dot com.

Sursa: 9to5google.com

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Mike.M

  Galaxy Nexus (al3lea nexus daca tin minte bine) avea fix aceeasi problema.

 • teleki

  S7?

  • Marius Chirițescu

   htc 10..?

  • teleki

   Era o intrebare pentru Mike.M

  • Marius Chirițescu

   e ok ..si a mea..
   Am astepat pe cei dela google cu ceva nou si mai astept sa vad ce pot noile scule…pt mine, HTC 10 ar fi o varianta…
   Ca multi altii si eu vreau un tel cu cun soft propriu si un android curat…

  • teleki

   Nu știu dacă a prins oferta de la Orange,S7=99 euro la Me 30(redus cu 20%).De aici întrebarea mea.

  • Marius Chirițescu

   ok, am inteles..

 • cutienoua

  Numai 3 app from verizon e bine. Am o gramada acum pe droid turbo de la verizon din care nu folosesc niciuna

 • Teodor Cuculea

  S-au oprit glumele cu prețul iphone-lui 7 de pe internet acum vin cele despre google pixel :)

 • pgt308

  Interesant totuși că aceste glume scumpe se vând cel mai bine.

 • Adrian Vulpe

  O sa fie un mare fail programul asta