Accesorii inteligente

Huami a prezentat două ceasuri noi: Amazfit GTR în edițiile pe 42 și 47 mm.

Impresionează prin raportul preț / specificații. Nu s-a făcut un rabat în ce privește părțile componente, iar autonomia joacă un rol important în diferențierea față de concurență.

Amazfit GTR de 42mm folosește un ecran OLED rotund de 1.2 inch cu rezoluție 390×390 pixeli și 326 ppi, iar modelul de 47mm mizează pe un display OLED rotund de 1.39 inch cu rezoluție 454×454 pixeli. Ambele sunt protejate cu Gorilla Glass 3 și beneficiază de un strat de protecție anti-glare. Corpul ceasului este îmbrăcat în zirconiu ceramic.

Bateria lui Amazfit GTR de 42mm este de 195 mAh și îi permite o autonomie de 12 zile în condiții normale de utilizare, 22 ore cu GPS-ul activat în continuu, 34 de zile în poziția de ceas clasic.

Modelul de 47mm dispune de un acumulator de 410 mAh, autonomia este dublă – 24 zile în condiții normale, 40 ore cu GPS-ul activat și 74 zile în poziția de ceas clasic.

Alte informații legate de cele două ceasuri:

  • receptor GPS + GLONASS pentru o localizare cât mai precisă;
  • senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, bluetooth 5.0, NFC, senzor geomagnetic pe trei axe, accelerometru pe 6 axe, senzor capacitiv, senzor pentru lumină ambientală și pentru presiunea atmosferică;
  • certificare 5ATM în ce privește rezistența la contactul cu apa;
  • afișează notificările de pe smartphone, apelurile și mesajele text, informații legate de vreme și muzică etc;
  • lipsește un difuzor dedicat;

Prețurile din China:

  1. Amazfit GTR de 42 mm – de la 105 euro, curea de 20mm, variante de culoare: Negru, Roz, Alb și Roșu. Ceasul cântărește 25.5 gr. fără curea;
  2. Amazfit GTR de 47 mm – de la 130 euro, curea de 22mm, variante din aluminiu, oțel sau titanium (40 gr, 48 gr. sau 36 gr. pentru ceas fără curea în cele trei ediții). Modelul cu titanium are un preț de pornire de 170 euro.
Sursa: TechAndroids.com

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.