Retelistica

Până la finalizarea unui nou model de cost, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a anunţat că începând cu data de 1 mai 2018 tarifele de terminare a apelurile vor scădea cu 12.5%, adică de la 0.96 eurocenţi / minut, la 0.84 eurocenţi / minut.

Această decizie a fost agreată împreună cu industria de comunicaţii electronice şi va fi aplicată cel puţin 16 luni de la data implementării (atât durează finalizarea unui model de cost de la data începerii procesului).

Odată cu această reducere a tarifelor între operatori, companiile vor fi motivate să opereze la costuri cât mai eficiente, lucru care va încuraja concurența și care se va reflecta și în prețurile plătite de utilizatori pentru apelurile în rețelele mobile”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Pentru cei care nu ştiu, tariful de terminare reprezintă preţul plătit de un furnizor de servicii de telefonie operatorului în reţeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori în reţeaua acestuia din urmă. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.

Mai multe detalii pe ancom.org.ro.

Categorii: retelistica

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.