Retelistica

ANCOM a adus o informare legată de drepturile unui utilizator când primește o ofertă prin apel telefonic, mail sau în online de la un furnizor de servicii. 

Drepturile unui client:

  1. Utilizatorii trebuie sa primeasca, intr-un mod adecvat mijlocului de comunicare la distanta utilizat, o serie de informatii cu privire la serviciile pe care urmeaza sa le contracteze, inainte ca aceste contracte sa produca efecte obligatorii pentru ei;
  2. Un astfel de contract intra in vigoare numai dupa ce utilizatorii si-au exprimat consimtamantul in scris, pe un suport durabil (e-mail, scrisoare, fax) in cazul in care serviciile au fost contractate prin telefon, fax ori e-mail sau dupa ce furnizorul a confirmat comanda, in cazul in care serviciile au fost contractate online (prin intermediul unui site sau printr-o aplicatie);
  3. Utilizatorii au dreptul sa se retraga din contract, fara nicio justificare, in termen de maxim 14 zile de la incheierea contractului.

Obligațiile unui furnizor:

Operatorii telecom sunt obligati sa puna la dispozitia utilizatorilor, inainte de incheierea contractului, informatii precum toate costurile asociate serviciului care urmeaza sa fie furnizat (pretul, respectiv tariful si modalitatea de calcul al acestuia, beneficiile, optiunile si extraoptiunile incluse), perioada contractuala minima, costurile de transport pentru primirea echipamentul achizitionat, daca este cazul, termenul de la care utilizatorul va beneficia de serviciile achizitionate, modul de solutionare a reclamatiilor, informatii despre dreptul de retragere din contract si conditiile in care utilizatorul isi poate exercita acest drept.

Reclamațiile pot fi adresate către ANCOM sau ANPC. Persoanele juridice se pot adresa ANCOM.

Punctul 2 de la Drepturi ar trebui să fie cât se poate de clar, primești un document, îl citești în cunoștință de cauză și semnezi sau zici pas. Plus că sunt 14 zile în care te poți retrage fără nicio justificare.

Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.