Retelistica

ANCOM folosește Netograf în a obține date legate de performanța rețelelor fixe și mobile din țara noastră. Au venit cu un comunicat în care sunt oferite date pe 2016. 

Viteza medie de descărcare pe internetul fix – 95 Mbps. Mai multe detalii:

Observați că RCS-RDS se situează în pole position. UPC România se situează în apropierea RCS-RDS la download, iar Nextgen Communications pe partea de upload punctează bine. Telekom aș putea spune că oferă performanțe modeste, dar sunt trași în jos de infrastructura modestă din mediul rural.

Viteza medie de descărcare pe internetul mobil – 26 Mbps. Mai multe detalii:

Aici, Orange și Vodafone punctează aproape la egalitate, iar RCS-RDS prin al său Digi Mobil obține cele mai modeste valori. Totuși, în 2017 aș face pariu că vor recupera după ce-și extind infrastructura pe 2100 MHz în 4G. O să avem date și discutăm cu ele în față în a 2-a parte a anului.

Declarație oficială:

“Calitatea serviciului de internet din Romania este deja celebra in lume. Asta nu inseamna insa ca nu exista loc de imbunatatire. Comparativ cu anul 2015, in anul 2016 viteza medie de download experimentata in mod real de utilizatorii de internet fix din Romania a crescut cu aproximativ 78%, in timp ce viteza medie de download date internet mobil a inregistrat o crestere de 35%, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.