Software

Nu știu câți dintre voi vă amintiți de tableta HP TouchPad cu webOS lansată în 2011. HP a avut parte de vânzări modeste, iar la câteva luni distanță au trebuit ca în SUA să o vândă cu un discount generos. 

Totuși, HP TouchPad a beneficiat de suportul mai multor dezvoltatori ce au adus versiuni Android pe device, iar un custom ROM dezvoltat de către un membru al XDA-Developers aduce Android 5.1.1 Lollipop.

Câteva detalii legate de HP TouchPad: display de 9.7 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli, procesor Snapdragon Scorpion dual-core la 1.2 GHz, Adreno 220 GPU, 1 GB RAM, 16 / 32 GB spațiu de stocare, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, baterie de 6300 mAh, 740 gr. și 13.7 mm grosime.

Observați cum o tabletă cu un ansamblu hardware antic reușește a rula Android 5.1.1. La sursă găsiți și un clip de tip hands-on cu software-ul dezvoltat de către Flintman (un custom ROM denumit Evervolv adaptat).

Sursa: Lilliputing.com

Categorii: android

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.