Notebook

Noul MacBook Pro renunță la elementele de conectivitate specifice unui laptop pe care-l transformi în unealtă de lucru și dacă vrei să-ți conectezi perifericele = dongle. Plătești o sumă importantă pe notebook, dar mai scoți separat și pentru dongle-uri. 

Casey Neistat pune problema în mod corect – aici.

Totuși, un clip a devenit viral și asta pentru că în spatele său se află și o doză de adevăr. Apple nu pune preț pe necesitățile utilizatorului. Una este să mizezi pe puține elemente de conectivitate pe un laptop subțire ce punctează la capitolul portabilitate, gândite mai ales pentru browsing, entertainment, Office și alta să le scoți complet de un notebook centrat pe ideea de productivitate.

Clipul viral de care vorbeam mai sus, asta ca să și mai zâmbim puțin:

Cât costă dongle-urile și asta după ce Apple a tăiat prețurile pe baza înjurăturilor  feedback-ului primit? 

  • Adaptor USB-C la USB – 9 dolari;
  • Adaptor Thunderbolt 3 la Thunderbolt 2 – 29 dolari;
  • Adaptor USB-C la cablu Lightning de 1 metru – 19 dolari;
  • Adaptor USB-C la cablu Lightning de 2 metri – 29 dolari;
  • Adaptor multiplu la HDMI, USB și USB-C – 49 dolari;
  • Adaptor multiplu la VGA, USB și USB-C – 49 dolari.

Prin Europa, transformați dolarul în euro și vă apropiați de costurile ce urmează a fi practicate. Pot fi și gratuite, marea problemă este că în loc să ai un laptop cu de toate, ai un laptop cu mațe. Să-mi scuzați expresia mai dură. Păcat că unele companii pun utilizatorul în plan secund.

Credit foto

Categorii: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.