Telefoane Mobile

iPhone X a fost unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri ale anului şi chiar dacă Apple ştia că cererea de după lansare va fi una foarte ridicată, problemele de producţie au obligat-o să nu poată onora toate comenzile în timp util. La un moment dat timpul de aşteptare ajunsese chiar şi la 5-6 săptămâni.

Din păcate pentru compania americană boom-ul lansării a cam trecut, iar fanii adevăraţi au intrat deja în posesia noului iPhone X. Se pare că cererea se află pe o pantă puternic descendentă, din acest motiv Apple a redus comenzile de componente la unii furnizori chiar şi cu 30%. Pentru unii furnizori Apple este principalul client, cu pondere în business de peste 50-60%, iar această reducere a cererii ar putea să le afecteze serios previziunile financiare pentru 2018.

Dacă decembrie se anunţă o lună bună datorită sărbătorilor de iarnă, ianuarie şi februarie vor aduce cifre cel puţin la fel de slabe ca în noiembrie, urmând ca din martie să fie lansate alte flagship-uri importante precum Samsung Galaxy S9, Xiaomi Mi7, LG G7 sau Huawei P11, device-uri ce vor afecta negativ vânzările Apple.

În anul aniversar iPhone am văzut un Apple care pare că şi-a pierdut busola şi nu mai cunoaşte drumul către succes. A încercat să iasă în fată cu ceva wow, dar strategia din spatele acestei lansări a fost una modestă: iPhone 8 şi 8 Plus au avut vânzări modeste pentru că lumea aştepta iPhone X, iar când acest a sosit, nu au existat stocuri suficiente. Acum se pare că interesul oamenilor este în scădere. Să fie acesta un prim semn de decădere a imperiului ?

Sursa: gizchina.com

Categorii: apple

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.