Accesorii inteligente

În urmă cu câteva zile, QuickMobile a organizat un eveniment în București și a spus că în 2015 se vor concentra mai puternic pe segmentul gadgets.

Ne-au adus și mai multe exemplare de Apple Watch Sport ca să ne formăm o impresie, unul dintre produsele pe care QM se laudă că le comercializează în exclusivitate la nivel autohton.

Apple-Watch-Sport (15)

Am tras o privire mai amănunțită, iar un fel de prime impresii aveți în articolul de față.

Specificațiile Apple Watch Sport

– carcasă din aluminiu sau aluminiu anodizat cu partea frontală acoperită în sticlă peste display-ul aferent;

– display de 38mm cu rezoluție 340×272 pixeli sau 42 mm cu 390×312 pixeli și 10 mm grosime;

– procesor Apple S1 pe arhitectură SoC, 8 GB spațiu de stocare din care 2 GB pentru muzică și 75 MB pentru fotografii;

– Wi-Fi b/g/n pe 2.4 GHz, bluetooth 4.0, încărcare wireless;

– 25 gr. pentru Apple Watch Sport de 38 mm și grosime de 10.5 mm, 30 gr. pentru varianta cu display de 42 mm și 10 mm grosime. Cureaua mai adaugă 38 gr. pentru cel de 38 mm și 42 grame pentru cel de 42 mm (o adevărată nebunie cu variantele astea de ecran).

Preț – de la 1999 lei în oferta QuickMobile.

Design

Apple-Watch-Sport (2)

Pot să spun că la prima vedere nu m-a impresionat absolut deloc și aici mă refer exclusiv la varianta de 38mm a Watch Sport. Pare o micuță jucărie în comparație cu smartwatch-urile ce rulează Android Wear. Asta s-ar putea să fie văzut ca un aspect pozitiv, un smartwatch ce nu atrage atenția prin dimensiunile sale.

Cureaua lui Watch Sport este fabricată din silicon și lasă ideea de ieftin, de chinezărie, în contextul unui produs care costă de la 350 euro în sus. Rotița laterală aduce un plus de eleganță, dar la Watch Sport se potrivește ca nuca în perete.

Apreciez senzația de produs monobloc, rezistența dată de micuțul gadget, dar cureaua pare ruptă din altă poveste. La Watch-ul normal ai parte de opțiuni mai inspirate.

Display

Apple-Watch-Sport (16)

Un display micuț cu tehnologie AMOLED ce afișează culorile într-un mod plăcut, luminozitate ridicată și ai parte de lizibilitate și cu gadgetul sub acțiunea razelor de soare. Aici, Apple nu a făcut rabat și a pus o componentă de bună calitate. Mi-a amintit puțin de iPhone 6.

Pe de altă parte, repet, ecran micuț, prea mic pentru nevoile mele de utilizare. Altora s-ar putea să li se pară suficient, mai ales că un display mic ajută la un plus de autonomie.

Interfață

Apple-Watch-Sport (1)

Din păcate, nu am avut ocazia să-l studiez prea mult la acest capitol. Apple a mizat mult pe aplicațiile deja disponibile pe smartwatch-ul său. Modul în care interacționezi cu aplicațiile ar trebui să facă diferența față de concurență.

Interfața grafică nu mi s-a părut a fi ușor de înțeles la prima vedere, lipsește o organizare logică, coerentă. Sunt momente în care folosești rotița din lateral dreapta, altele în care te bazezi pe gesturile touch.

Mai multe detalii și impresii din momentul în care ne ajunge la review.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.