Am văzut noua linie Zenfone 4 în cadrul unui eveniment pe care compania taiwaneză l-a pregătit în capitala Italiei. ASUS Zenfone 4 Max este produsul ce cred că se bucura de cea mai mare căutare într-o piață emergentă precum cea autohtonă. Plus că telefonul are câteva puncte certe de atracție. 

Care sunt punctele PRO la prima vedere?

  1. Bateria de 5000 mAh cu încărcare rapidă;
  2. Carcasă metalică și atenția la detalii specifică companiei taiwaneze;
  3. Procesorul Qualcomm Snapdragon 430 eficientizat pe partea de consum de energie;
  4. Cântărește doar 181 gr. în contextul acumulatorului menționat, 8.9 mm grosime;
  5. Cameră duală cu 2 x 13 Megapixeli;
  6. Preț de 1199 lei în țara noastră.

Precizare: Modelul prezentat poartă indicativul ZC554KL și aduce ecran de 5.5 inch și baterie de 5000 mAh. Mai este Zenfone Max ZC520KL cu ecran de 5.2 inch și baterie de 4100 mAh.

Material video: 

Update: În materialul video am o greșeală legată de ecran, rezoluția corectă este de 1280×720 pixeli la un display cu diagonala de 5.5 inch.

Design – carcasă metalică cu două zone din plastic în partea superioară și inferioară (pe acolo sunt dispuse elementele de conectivitate: 4G-ul, modulul Wi-Fi etc). Din start nu-l simți ca pe un smartphone cu baterie de 5000 mAh, cântărește doar 181 gr. la un ecran de 5.5 inch.

Camera duală se profilează puțin de tot peste linia generală a spatelui, dar se rezolvă printr-o husă de protecție. Sub ecran se află cititorul de amprentă într-o tastă fizică fixă, ce nu culisează la apăsare – în stilul a ceea ce primim pe iPhone 7 și 7 Plus. În stânga și dreapta se află Back și Aplicații Recente. Această poziționare se repetă la întreaga gama Zenfone. Lipsește logo-ul ASUS din partea frontală, iar pe spate a fost stilizat într-un mod neintruziv.

Avem un battery phone compact și arătos. Sunt mai multe variante de culoare: Deepsea Black, Sunlight Gold și Rose Pink.

Hardware – Qualcomm Snapdragon 430 de tip octa-core cu 8 x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz, Adreno 505 în poziția de accelerator grafic, 4 GB RAM și 32 / 64 GB spațiu de stocare. Snapdragon 430 a fost conceput din start ca să nu consume multă energie, de aici și o eficiență crescută a acestui ansamblu hardware.

Display-ul este de 5.5 inch cu panel S-IPS și rezoluție de 1280×720 pixeli, raport display / corp de 70.4%, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass, 401 ppi. Pe partea de conectivitate dispune de dual-sim + slot dedicat pentru cardurile microSD, 4G, Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS și BDS pe partea de localizare, radio FM, Wi-Fi direct și hotspot. Apropo de cartelele SIM – știe 4G pe un SIM și 3G pe celălalt.

Software – Rulează Android 7.0 Nougat cu interfața Zen UI 3.0. Nu vine direct cu 7.1 Nougat și Zen UI 4.0. Totuși, întreaga gamă Zenfone 4 trece de la Nougat la Oreo, inclusiv Zenfone 4 Max și presupun că în momentul respectiv va fi în linie cu celelalte terminale ale companiei taiwanze.

Cameră foto și video – 2 x 13 Megapixeli, un senzor cu unghi de vizualizare la 80 de grade, iar al doilea cu unghi ce ajunge la 120 grade pentru imagini în care să poți prinde peisaje vaste, clădiri de dimensiuni apreciabile etc.

Autonomie – Bateria de 5000 mAh îi permite și transformarea în power-bank ad-hoc pentru alte telefoane mobile. ASUS spune că ar aduce 40 de ore de autonomie în convorbirile pe rețeaua 3G, 26 de ore pentru browsing-ul pe internet, 22 de ore pentru playback-ul video, cu 15 minute de încărcare ar aduce până la 3 ore de convorbiri, 91 de ore în stand-by cu 10% din acumulator în modul Super Saving.

Îl aștept la review spre a-l testa pe îndelete. Nu am idee în ce combinație ajunge în România la 1199 lei (câtă memorie RAM și ROM, știu doar că în ediția cu display de 5.5 inch și cu Snapdragon 430). Fac un update în cadrul articolului.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.