Smartphone

ASUS a prezentat trei telefoane mobile în cadrul evenimentului ce a avut loc aseară: Zenfone 5 și 5Z cu același design și hardware distinct la nivel de procesor și accelerator grafic, Zenfone 5 Lite în categoria mid-range, iar Zenfone Max l-am descoperit direct la stand, fără a fi introdus în prezentarea propriu-zisă. 

Asta pentru că seara a fost a seriei Zenfone 5, iar Zenfone Max este gândit cumva distinct, deși are un aspect ce l-ar aduce în linie cu noile Zenfone (mă refer la faptul că are aspect 18:9 pentru ecranul de 5.5 inch).

Hands-on cu ASUS Zenfone Max M1;

De ce am început seria hands-on-urilor de la evenimentul ASUS cu Zenfone Max?

Pentru că linia ASUS Max s-a bucurat de succes în țara noatră, iar noul model aș spune că are destule puncte PRO de partea sa (prețul ce se va situa în jurul a 7 – 800 lei, procesorul Qualcomm, camera duală, designul, bateria de 4000 mAh).

România este o piață emergentă, iar telefoanele mobile fabricate cu atenție la detalii, cu baterie mare și preț de până în 200 euro prin open market sunt la mare căutare.

Design

ASUS Zenfone Max M1 mi-a plăcut de la prima vedere prin dimensiunile sale compacte pentru un telefon de 5.5 inch, prin faptul că aduce o carcasă metalică și mai ales pentru că este ușor și destul de subțire pentru cei 4000 mAh din dreptul bateriei încorporate. Cântărește 150 gr. și grosimea urcă până la 8.7 mm.

Tastele capacitive sunt înlocuite de controale de tip touch buttons, direct în interfața grafică. Cititorul de amprentă se află în partea spate, într-o poziție centrală ce-l face ușor de accesat. Logo-ul ASUS nu se află în partea frontală, doar stilizat neintruziv pe spate. Camera duală iese puțin de tot în relief, dar după cum este poziționată nu pare a fi ușor de zgâriat. Nu trece pe USB type-C, iar conectorul de la bază mizează pe tehnologia mai veche de tip microUSB.

Ecran, hardware și software;

ASUS a adus un display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1440×720 pixeli, aspect 18:9 și protecție dată de sticlă de tip 2.5D. Ecranul mi s-a părut a fi destul de luminos la prima vedere.

Zenfone Max M1 este motorizat de un procesor Qualcomm Snapdragon 425 de tip quad-core ajutat de 3 GB RAM și 32 GB stocare + slot pentru cardurile microSD. ASUS compensează printr-o cantitate mai mare de memorie RAM. Este un procesor cu eficiență crescută în ce privește consumul de energie, iar alături de bateria mare și ecranul cu rezoluție HD+ ar trebui să se descurce bine spre foarte bine.

Rulează Android 8.0 Oreo cu interfața Zen UI 5.0. Mare plus pentru ASUS, au renunțat să aducă o multitudine de aplicații și să modifice Android-ul puternic la nivel de UI. Sunt doar două aplicații preinstalate din portofoliul ASUS: WebStorage și Weather, restul în genul Facebook sau Instagram pot fi dezinstalate. Aș spune că și zona de setări este mult mai aerisită.

La nivel de cameră foto și video avem o cameră duală cu 13 + 8 Megapixeli și f/2.0, promite mult și aștept să o văd la lucru. Camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/2.2, de tip fixed focus (cel mai probabil). Bănuiesc că selfie-urile vor fi decente pentru categoria sa de preț. ASUS a aduce și deblocare facială, pe lângă cititorul de amprentă.

Concluzii

ASUS Zenfone Max M1 este un pas în direcția corectă, iar prin multe piețe precum cea locală aș spune că va fi la mare căutare. Punctează bine în multe elemente cheie, știu că peisajul ar fi fost și mai plăcut dacă mergeau pe mâna lui Snapdragon 430 ce i-ar fi dat un plus de suflu în rularea aplicațiilor și jocurilor.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.