Samsung și Xiaomi și-au anunțat vârfurile de gamă în aceeași zi, de aici și idee unei bătălii a specificațiilor între cele două telefoane mobile. Avem un fel de David vs Goliat, deși aș spune că Xiaomi a crescut spectaculos și a recuperat din distanță față de brandurile fruntașe pe piața de smartphone-uri. 

În România ca și percepție cu siguranță că în continuare avem un David vs Goliat, Xiaomi pentru că a ajuns a fi cunoscut de către o minoritate, de către cei ce sunt atrași de raportul preț / specificații etc, iar Samsung joacă rolul de lider incontestabil de peste 5 – 6 ani.

Marele punct PRO pentru Xiaomi Mi 9 în bătălia cu GALAXY S10 Plus este prețul. Este la jumătate față de flagship-ul sud-coreean, iar în acest preț aduce un hardware puternic (procesor echivalent cu Exynos 9820 Octa, ecran Super AMOLED importat de la Samsung etc).

Samsung GALAXY S10 Plus;

Samsung GALAXY S10 Plus aș spune că integrează un pachet aproape complet, dar la un preț pe măsură. Samsung excelează din nou pe partea de ecran, hardware – 12 GB RAM + 1 TB stocare în ediția de top, cel mai rapid 4G din piață, cameră cu trei senzori din care 2 cu OIS etc.

Mi-aș fi dorit din partea Samsung să văd o încărcare mai rapidă. Avem o baterie de 4100 mAh față de 3300 mAh, dar Xiaomi Mi 9 se alimentează pe repede înainte față de GALAXY S10 Plus.

Merită plătită diferența de preț de la Xiaomi Mi 9 la Samsung GALAXY S10 Plus?

Xiaomi Mi9;

Este o întrebare la care fiecare trebuie să-și răspundă singur în funcție de pretențiile, bugetul și așteptările generate de o eventuală achiziție.

Am și un chestionar pentru voi.

 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.