Samsung și Xiaomi și-au anunțat vârfurile de gamă în aceeași zi, de aici și idee unei bătălii a specificațiilor între cele două telefoane mobile. Avem un fel de David vs Goliat, deși aș spune că Xiaomi a crescut spectaculos și a recuperat din distanță față de brandurile fruntașe pe piața de smartphone-uri. 

În România ca și percepție cu siguranță că în continuare avem un David vs Goliat, Xiaomi pentru că a ajuns a fi cunoscut de către o minoritate, de către cei ce sunt atrași de raportul preț / specificații etc, iar Samsung joacă rolul de lider incontestabil de peste 5 – 6 ani.

Marele punct PRO pentru Xiaomi Mi 9 în bătălia cu GALAXY S10 Plus este prețul. Este la jumătate față de flagship-ul sud-coreean, iar în acest preț aduce un hardware puternic (procesor echivalent cu Exynos 9820 Octa, ecran Super AMOLED importat de la Samsung etc).

Samsung GALAXY S10 Plus;

Samsung GALAXY S10 Plus aș spune că integrează un pachet aproape complet, dar la un preț pe măsură. Samsung excelează din nou pe partea de ecran, hardware – 12 GB RAM + 1 TB stocare în ediția de top, cel mai rapid 4G din piață, cameră cu trei senzori din care 2 cu OIS etc.

Mi-aș fi dorit din partea Samsung să văd o încărcare mai rapidă. Avem o baterie de 4100 mAh față de 3300 mAh, dar Xiaomi Mi 9 se alimentează pe repede înainte față de GALAXY S10 Plus.

Merită plătită diferența de preț de la Xiaomi Mi 9 la Samsung GALAXY S10 Plus?

Xiaomi Mi9;

Este o întrebare la care fiecare trebuie să-și răspundă singur în funcție de pretențiile, bugetul și așteptările generate de o eventuală achiziție.

Am și un chestionar pentru voi.

 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.