Hardware

Trimestrul al patrulea din 2014 a fost unul foarte bun pentru BenQ , care a reușit să atingă o cotă de piață pentru proiectoare de 45 de procente în România. Cea mai bună evoluție la vânzări de videoproiectoare a fost înregistrată pentru modele cu rezoluție WXGA (1280 X 800), urmate de cele HD 720p și FullHD 1080p. Tot în T4, echipamentele de proiecție cu Wi-Fi si-au dublat numărul față de anul trecut.

O dinamică foarte bună pentru vânzări de videoproiectoare a fost înregistrată în dreptul dispozitivelor destinate utilizatorilor casnici. Aici s-a înregistrat o creștere de 51% la nivelul pieței, iar 44% dintre clienți au ales producătorul BenQ.

Din păcate, nu ne-au fost oferite date despre numărul de unități vândute pentru fiecare segment destinat clienților casnici. Ar fi fost interesant să aflăm câți dintre români au ales să folosească videoproiectoare BenQ la ei în casă spre a avea o experiență cât mai apropiată de aceea din sala de cinema.

Bineînțeles că asta nu înseamnă că videoproiectoarele BenQ din această gamă au ajuns toate să fie folosite de utilizatori casnici. Sunt destule companii mici și mijlocii care folosesc modele mai ieftine pentru prezentările de la sediul firmei sau pentru altfel de ocazii. Pur și simplu nu-și permit echipamentele scumpe și recurg la cele propuse de producător pentru altă nișă.

Categorii: periferice

Despre autor

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește Sony Xperia XZ, Xiaomi Redmi 3 și Canon EOS 600D + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.