Arhiva

Am fost la prezentarea oficială a acestui model și acum a sosit vremea să-i facem o recenzie completă. Mai întâi să vedem ce hardware îl animă:

– 26 de inch – 66 cm în diagonală cu rezoluție 1366×768 pixeli – HD Ready;

– rată nativă de contrast de 3.000 : 1 și dinamic de 20.000.000 : 1 cu unghi de vizualizare larg de 178 grade;

– tuner integrat analog și digital astfel încât acoperă atât tehnologia tv din prezent cât și cea de peste 2 – 3 ani de zile (când se va trece la standardul digital în masă și în România);

– sunet oferit de 2 difuzoare ce adunat au 10W RMS, Trusurround HD și posibilitatea de a conecta un sistem stereo distinct precum;

– conectivitate de top asigurată de 2 porturi HDMI, SCART, VGA, jack de 3.5 mm, S-Video, D-Sub;

– funcții încorporate precum 24P True Cinema, Steady Sound, programare oprire, teletext;

– consum maxim de 65W și în standby de 0.5W;

– grosime de 47 mm și o greutate de 6 Kg.

1. Design și ecran

Poate fi folosit și ca monitor pentru pc și veți avea la dispoziție un ecran uriaș de 26 inch – 66 cm în diagonală, dar mai degrabă îl văd în rolul de televizor. 66 de cm sunt ok pentru apartamentele de România. Culoarile alease de BenQ sunt un negru ușor lucios în partea frontală și mat pe spate plus argintiu în zona frontală inferior. Arată îngrijit și se încadrează bine în cameră. Aș spune că este un clasic.

Ecranul de 26 inch este LED backlight cu panel VA fiind o primul de acest fel pe plan local. Ideea ar fi că nu sunt unghiuri moarte din care vizibilitatea să aibă de suferit, iar unghiurile sunt mai naturale. O să vedeți și în video la ce mă refer.

[nggallery id=59]

2. Montare

Nu trebuie decât să prindeți trei șuruburi la bază, dacă îl țineți pe standul cu care vine și nu îl agățați prin sistemul VESA pe perete. Se poate înclina în față sau spate după dorințele fiecăruia, deși panelul VA cum spuneam, permite vizibilitate ok din aproape orice unghi. Recomand să îl puneți pe perete deoarece piciorul de prindere, cu ghilimele de rigoare, este cam flexibil și la o mișcare mai puternică a mesei pe care este pus va imprima una similară și lui BenQ E26.

3. Performanțe

De la un monitor sau TV te aștepti să se vadă bine. E26 respectă cu brio această cerință. Singurul lucru care i se poate imputa este că aduce o rezoluție de 1366×768 pixeli și toată lumea se uită după full HD. Eu zic că BenQ E26 merită și mai ales dacă îl alegeți ca tv. Dacă aveți cablu de la RCS&RDS – și mai toată țara are – veți da de o serie de posturi cu o rezoluție HD ce se văd foarte ok, fără să fie nevoie de un decodor. În România nu știu când vom avea televiziune ce să necesite un tv full HD la maxim.

4. Conectivitate

Acoperă toată gamă de la mai vechiul VGA la HDMI, usb 2.0, jack de 3.5 mm, posibilitatea de a conecta un sistem audio distinct. Nu aveți ce să-i reproșați la acest capitol.

5. Sunet

Vine cu două boxe a 5W RMS care se aud foarte bine, clar și nu vor sparge urechile vecinilor plus că suportă Trusurround HD.

Mai multe detalii tehnice găsiți și pe pagina producătorului.

5. Preț – plătiți pentru un monitor/tv cu cele mai noi tehnologii la ora actuală.

eMAG – 1.299 lei.

Pe lângă clipul de mai jos îl puteți vedea la lucru și împreună cu Boxee Box.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.