Blackberry introduce apeluri video BBM pentru Android si iOS Software

BBM, sau BlackBerry Messenger este serviciul de mesagerie instantă dezvoltat de către Blackberry. Serviciul ce cândva era exclusiv terminalelor Blackberry, a primit în anul 2013 versiuni compatibile cu sistemele de operare mobile Android și iOS, iar în anul 2014 platforma Windows Phone a primit același tratament.

BBM este un serviciu asemănător iMessage regăsit pe deviceurile Apple. Acesta este gratuit și oferă multe opțiuni utile cum ar fi posibilitatea de a retrage mesajele trimise sau cea de a configura o perioadă de timp în care mesajele sau atașamentele pot fi vizualizate.

Alte opțiuni BBM fac parte din categoria celor esențiale unui serviciu de mesagerie modern, cum ar fi trimiterea de mesaje vocale, posibilitatea de a efectua apeluri audio, de a trimite atașamente și de a crea grupuri de conversație.

Însă una din funcțiile BBM ce până acum a rămas exclusivă terminaelor produse de compania canadiană a fost cea de apeluri video. Și zic până acum deoarece această funcție și-a făcut apariția și pe deviceurile Android și cele produse de Apple.

Blackberry introduce apeluri video BBM pentru Android si iOS

Funcția se află momentan în stadiul BETA și este disponibilă doar utilizatorilor ce se află în Statele Unite ale Americii și Canada. Ceilalți utilizatori BBM vor primi acces la apelurile video după ce funcția va ieși din stadiul BETA, undeva în cursul lunii Iulie al acestui an.

Curiozitate: Sunt printre noi utilizatori Android și iOS ce folosesc platforma BBM? Dacă da – de ce?

Sursă: blog.blackberry.com
 • Pingback: Blackberry introduce apeluri video BBM pentru Android și iOS « InfoZAP()

 • Wise Guy

  Da, folosesc BBM cam de cand a fost disponibil pe Android pentru ca am destui amici si cunostinte care folosesc la randul lor BBM, fie pe un terminal BB, fie pe Android. Bineinteles, nu-l folosesc la fel de des ca pe Whatsapp, insa pot spune ca intru aproape zilnic. De obicei cei ce folosesc asa ceva pe Android sunt cei care au detinut in trecut un telefon BB. Sincer nu am nicio cunostinta cu BBM pe iPhone.

 • Andrashi

  Cei ce nu folosesc BBM, ar trebui sa-l folosească! De ce?
  Pentru ca este cel mai stabil și mai sigur (cât se poate cinsider sigur în zilele acestea) soft de mesagerie instant.
  Pentru ca și acum toți producătorii de astfel de software plătesc patente către BB