Cred că este unul dintre primele review-uri scrise în țara noastră pentru BlackBerry Priv, vârful de gamă al companiei canadiene. Asta contează chiar puțin spre deloc, importante sunt concluziile trase după peste o săptămână de utilizare.

Sample-ul de test reprezintă versiunea comercială și l-am împrumutat de Răzvan, un ultim mohican ce crede în BlackBerry și în serviciile business aduse de către ei, în special pe partea de mail & notificări. Presupun că la un moment dat își va face timp și va relata impresiile sale legate de Priv, în stilul său caracteristic.

Când Android a pornit timid în lumea smartphone-urilor, BlackBerry cu a sa tastatură fizică qwerty era un colos. Anii au trecut, inadaptarea la ecranele tactile a dovedit că acest colos are picioare de lut. În ultimii doi ani au renunțat să lupte cu îndârjire în segmentul hardware și se limitează din ce în ce mai mult la serviciile software, la partea de business în care au o experiență solidă. De aici și numeroasele contracte semnate la nivel guvernamental, organizațional etc. Am avut o suită de articole pe această temă (unu, doi, trei).

BlackBerry-Priv (6)

În urmă cu 5 – 6 – 7 ani ar fi fost de-a dreptul o blasfemie să consideri că BlackBerry la un moment dat va produce un telefon cu sistemul de operare mobil conceput de către Google. Între timp, lucrurile s-au mai așezat, apariția lui BlackBerry Priv cu Android Lollipop o putem considera logic, în contextul în care aplicațiile Android funcționează pe BlackBerry OS. Lansarea unui terminal Android de către BlackBerry era o necunoscută doar la nivel de moment al debutului comercial.

Destul cu discuțiile colaterale și să trecem la subiect, încep cu specificațiile complete. Spun din start că prețul este cumva rupt din alt film, dar veți vedea că există un context în care merită a fi cheltuiți peste 3000 de lei pe o astfel de unealtă.  

Specificații BlackBerry Priv

specificatii-BlackBerry-Priv
Design

BlackBerry-Priv (11)

De obicei pornesc cu descrierea pachetului de retail, dar la BlackBerry Priv nu este cazul. M-am întâlnit cu Răzvan, i-am pus un iPhone 6S sub nas și i-am subtilizat BlackBerry Priv-ul. A trimis vreo câteva zeci de mesaje disperate la câteva zile distanță cum că iPhone-ul îl ruinează psihic la nivel de autonomie și notificări customizate. Glumesc, dar știți că în spatele fiecărei glume se află un dram de adevăr.

BlackBerry a avut curajul să aducă un smartphone slider, o raritate în ultimii ani de zile. Tastatură qwerty clasică + display touch de 5.4 inch preluat din banca de organe a Samsung, bancă de organe cu ghilimelele de rigoare. Au preluat un procesor Qualcomm hexa-core, optică Schneider-Kreuznach, Android Lollipop și din mixul ăsta a ieșit Priv.

BlackBerry-Priv (4)

Ca design, partea frontală o consider a fi din categria premium cu display curbat în ambele laturi, ramă metalică ce înconjoară ecranul spre a oferi un plus de rigidiatet structurală, difuzor frontal, tastatură qwerty fizică pe slide.

Spatele lui BlackBerry Priv joacă în alt film, trecem instant din zona premium în low-cost. O mențiune, camera de 18 Megapixeli se profilează dincolo de profilul telefonului, un inel argintiu înconjoară sticla micro-obiectivului și-l protejează de eventualele zgârieturi. Cel mai ciudat este plasticul ce acoperă spatele, moale și flambează la orice apăsare. Cu siguranță nu-i un material demn de un smartphone cu preț de peste 3000 – 3500 lei. Măcar oferă un grip bun și smartphone-ul nu dă impresia că ar aluneca din mână la o utilizare neatentă.

Clientul de BlackBerry Priv trece designul în plan secund, îl interesează serviciile și funcționalitatea. Priv îl putem considera un device atipic, unul ce atrage atenția prin display-ul curbat și mai ales prin tastatura culisantă. Dacă ești în căutarea unui smartphone altfel, Priv s-ar putea să fie una dintre puținele alegeri existente.

Ecran, tastatură qwerty fizică și sunet

BlackBerry-Priv (16)

Samsung a furnizat un panel AMOLED de 5.4 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, curved edge screen în genul a ceea ce am găsit pe S6 Edge și S6 Edge Plus, tehnologie de top de la compania sud-coreeană regăsită pe vârful de lance al BlackBerry. Interesant este că Samsung nu a mai oferit acest ecran către alte companii, momentan. Presupun că BlackBerry nu mai este considerat un rival de temut pentru Samsung și le-au dat o mână de ajutor în realizarea unui smartphone atipic.

Impresionează la capitol precum luminozitatea, unghiul larg de vizualizare. Culorile par a fi date puțin cam tare pe modul vivid. Din orice punct de vedere, jos pălăria pentru modul în care imaginile și clipurile video sunt redate de către ecranul lui Priv, aici nu este inferior față de vreun alt smartphone existent în piață.

Tastatura qwerty fizică este de tip touch, adică gesturi făcute deasupra tastelor sunt preluate de smartphone (Exemplu: scroll în paginile web). Tastatura culisantă mi se pare a fi destul de înghesuită și în cele câteva zile nu m-am putut adapta la dimensiunile sale. Pur și simplu, nu se compară de niciun fel cu tastatura cu care BB ne-a obișnuit de-a lungul timpului. De fiecare dată m-am întors la tastatura qwerty touch, iar tastatura clasică am folosit-o în browsing, scroll fără să ating display-ul.

Sunetul provine de la un speaker frontal poziționat pe zona culisantă ce înglobează și tastatura fizică. Are dimensiuni generoase, punctează la amplitudine, dar la volum maxim aș spune că oferă un sound metalic, bass-ul fiind ascuns aproape cu desăvârșire, de la 75% în sus se transmit vibrații în carcasă. Recomand a fi pus pe la 60 – 70% din puterea difuzorului, acolo îl putem considera decent. Putea fi setat ceva mai bine, cu siguranță. Jack-ul de 3.5 mm se află la bază, a făcut pereche bună cu căștile Sennheiser in-ear pentru Android. Aici ai bass-ul ce lipsește difuzorului frontal, chiar prea mult. Pentru o audiție de bună calitate, recomand căști din zona mid-range sau de top. Reglarea volumului se face din lateral dreapta, taste bine definite, control dedicat pentru funcția Mute.

Hardware, sistem de operare și aplicații

BlackBerry-Priv (15)

BlackBerry a evitat vârful de gamă al Qualcomm, Snapdragon 810 în 2015 și a preferat să mizeze pe alternativa imediat inferioară, Snapdragon 808. Cel mai celebru smartphone cu Snapdragon 808 este LG G4.

Vorbim de un procesor hexa-core cu 2 x ARM Cortex-A57 la 1.8 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.44 GHz + Adreno 418 în poziția de accelerator grafic, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare din care puțin sub 25 GB în mod real + slot pentru cardurile microSD de până la 200 GB. Un astfel de procesor castrat a apărut din dorința Qualcomm de a oferi un CPU care să evite problemele de supraîncălzire regăsite la Snapdragon 810. Pot să spun că mare lucru nu au obținut, iar autonomia unui smartphone cu procesor Snapdragon 808 nu este mai bună față de cea a unui telefon comparabil cu Snapdragon 810. La nivel de putere de procesare, ambele sunt capabile să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play, conectivitatea fiind aceeași pe partea de 4G și benzi acoperite, Wi-Fi ac etc.

Informații oferite de către CPU-Z pentru hardware-ul implementat pe BB Priv;

BlackBerry Priv rulează Android 5.1 Lollipop, iar în cele câteva zile de testare a primit două update-uri de firmware, de ordinul a câțiva zeci de MB. BlackBerry nu a intervenit la nivel de interfața grafică, exact cum știți 5.1 Lollipop de pe seria Nexus cu anumite aplicații preinstalate și un meniu dedicat ce merge a fi activat în lateral dreapta, o serie de shortcuts & funcții. Zona de notificări, setările, interfața în sine = Android nativ.

Nu este cel mai sprinten ca tranziții prin interfață, dar nici nu se mișcă ca melcul. Printr-un swipe din marginea dreaptă spre stângă se accesează un meniu în stilul cu care ne obișnuie BlackBerry OS, acolo sunt date preluate din calendar, evenimente programate pe două zile (de fapt, acolo regăsiți BlackBerry Hub-ul împărțit în Calendar, Mail, Taskuri și Contacte).

Aplicații BlackBerry preinstalate pe BlackBerry Priv;

BBM – BlackBerry Messenger, nu mai aere nevoie de nicio prezentare;

BlackBerry Hub – locul în care centralizezi informații și notificări din surse diverse (Facebook, Twitter, Linkedin, Agenda de contacte, partea de mail etc);

BlackBerry Calendar – agendă în stil BB, utilă pentru cei cu un program supraîncărcat;

DTEK by BlackBerry – aplicație ce permite controlul permisiunilor și oferă date concrete legate de elementele pe care fiecare aplicație instalată le accesează. Te invită să-ți securizezi dispozitivul, prin sfaturi ușor de pus în aplicare;

Yahoo! Finance – date din domeniul financiar într-o aplicație ușor de parcurs;

Notes – salvezi notițe, idei etc;

Password Keeper – stochezi parolele într-o singură locație, apropo, în această aplicație nu ți se permite a face captură de ecran  / screenshots;

Tasks – stabilezi sarcini pe care urmează să le îndeplinești, remindere etc.

Aplicații Android preinstalate pe BlackBerry Priv;

Le cunoașteți, fiind regăsite pe mai toate telefoanele Android: Calculator, Cameră, Chrome, Clock, Contacte, Device Manager, Downloads, Drive, Gmail, Google Search, Google Settings, Hangouts, Maps, Messenger, News & Weather, Google Photo, Play Music, Play Store, Sheets, Slides, StreetView, Căutare vocală by Google, YouTube.

La baza ecranului sunt controale de tip touch buttons cu rol de Back, ieșire pe ecranul de start și Aplicații recente, de la stânga spre dreapta. Printr-un swipe de la bază în sus poți activa shortcuts către aplicațiile sau serviciile pe care le folosești intensiv. Sunt câteva funcții interesante pe care le poți activa:

 • cu telefonul în mână, display-ul nu intră în stand-by;
 • poziționezi telefonul cu ecranul în jos și intră automat într-un mod de prezervare al consumului energiei stocată în acumulator;
 • când primești un apel, îl poți trece în modul silent doar poziționând telefonul cu fața în jos pe o suprafață dreaptă;
 • nivelul bateriei este afișat pe marginile ecranului curved-to-edge, funcție utilă când îl reîncarci.

BlackBerry Priv mai are câteva tips & tricks, unele le descoperiți în timp. Ca sistem de operare nu prea am ce să spun, funcționează ca orice smartphone Android, nu am avut parte de probleme, restartări, elemente care să dovedească că nu ar fi un produs stabil la nivel software.

Utilizat în regim intensiv, se încălzește și se încălzește și se încălzește puternic în spate, în apropierea camerei de 18 Megapixeli. Noroc că folosește un plastic ce disipă căldura mai repede față de o carcasă metalică. Am repetat termenul ca să evidențiez un comportament important. Încălzire excesivă = reducere a frecvenței procesorului = performanțe mai modeste + autonomie redusă.

Capturi de ecran cu Android Lollipop pe BB Priv;

Performanță

Screenshot-BlackBerry-Priv (50)

A trecut prin câteva teste de benchmark, iar rezultate obținute le-am compilat în tabel. L-am comparat cu LG G4 (ambele cu Snapdragon 808 și 3 GB RAM).

teste-benchmark-BlackBerry-Priv


Capturi de ecran cu testele de benchmark rulate pe BlackBerry Priv;

Conectivitate

BlackBerry-Priv (12)

4G cu viteze de până la 450 Mbps, ultra-mega-arhi-suficient pentru următorii 3 – 4 – 5 ani de zile. Nu cred că operatorii telecom vor reuși în perioada amintită să atingă viteze de până la 450 Mbps în download, Priv știe upload până la 50 Mbps.

Pe partea de acoperire a rețelelor, știe 4G în TDD-LTE și FDD-LTE. L-am testa în Digi Mobil și are acoperire 4G (2600 MHz în banda 38). Recunosc că nu știu dacă Digi Mobil ca rețea telecom se profilează pe tipicul unui client din segmentul business. În partea superioară se află lăcașurile dedicate pentru cartela nanoSIM și cardul microSD de până la 200 GB, ambele accesabile cu ajutorul unei agrafe.

În apelurile de voce oferă HD voice și o calitate de-a dreptul excelentă, ca și în cazul defunctei Nokia se vede experiența acumulată de-a lungul anilor. Multe telefoane chinezești sunt praf la acest capitol, de parcă ar fi uitate care a fost funcția de bază a unui smartphone.

La bază se află portul microUSB și jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta regăsiți reglarea volumului și tastă dedicată pentru funcția Mute, power în stânga.

Alte elemente de conectivitate: Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.1, A-GPS și GLONASS, NFC cu suport pentru Android Pay. Un cititor de amprentă lipsește.

Cameră foto și video

BlackBerry-Priv (9)

Aici pot spune că BlackBerry Priv a reușit să mă impresioneze. Camera cu optică Schneider-Kreuznach se descurcă de-a dreptul impecabil, reușește să ofere fotografii de bună calitate, comparabil la acest capitol cu benchmarkul numit Samsung GALAXY S6 și al său senzor de 16 Megapixeli.

Clip 4K făcut cu BB Priv;

Fotografii făcute cu BlackBerry Priv (unele imagini sunt făcute cu LED flash și fără LED flash, le descoperiți în galerie);

Autonomie

Bateria de 3450 mAh nu reușește să acopere necesitățile smartphone-ului în materia de energie electrică și la utilizare intensivă cu reglare a luminozității la maxim, nu treci de jumătate de zi / trei sferturi de zi, un rezultate neașteptat de modest pentru un acumulator atât de mare și mai ales având în vedere faptul că Snapdragon 808 ar fi mai eficient energetic față de fratele mai mare + experiența BlackBerry ce produce telefoane inteligente de niște ani de zile.

Preț

BlackBerry Priv – 3499 lei la QuickMobile. Răzvan nu a mai așteptat ca telefonul să intre în oferta operatorilor telecom și l-a achiziționat de la QuickMobile. A și apărut un motiv pentru care telefonul trebuie trimis în garanție, un pixel mort pe display-ul AMOLED de 5.46 inch.

Concluzii

BlackBerry-Priv (25)

Dacă ești în căutarea unui telefon Android de top, BlackBerry Priv nu este pentru tine. Pur și simplu găsești un smartphone mai bun la un preț cu 1000 – 1500 – 2000 lei mai mic. Dacă serviciile BlackBerry ți-au intrat în sânge și încă mai tânjești după tastaturile fizice qwerty, BB Priv s-ar putea să fie produsul de care ai nevoie. Strict pentru Android, nu-l recomand.

Personal, cred că BlackBerry a făcut o greșeală când a intrat în hora deja mega-aglomerată a telefoanelor Android din categoria premium. BB Priv ar fi fost mai interesant cu BB OS și suport pentru Play Store. Repet, părerea mea.

PRO

 • tastatură qwerty fizică culisantă, un feature inexistent pe alte telefoane la momentul actual;
 • display AMOLED ce se descurcă impecabil;
 • suită de servicii BlackBerry cu BB Hub în rol central;
 • Android nativ fără modificări la interfață, suport software din partea BB;
 • calitate bună a sunetului pe jack-ul de 3.5 mm;
 • camera de 18 Megapixeli se descurcă neașteptat de bine în captura foto și video.

CONTRA

 • lipsa unui senzor de amprentă pe un smartphone ce dorește a lupta în categoria business;
 • spatele telefonului lasă impresia de ieftin, o soluție aleasă neinspirat;
 • se încălzește mult prea tare, în momentul în care este pus la lucru cu aplicații ce au cerințe grafice medii sau mari;
 • autonomie mediocră;
 • preț prohibitiv.

Galerie de imagini cu BlackBerry Priv:

 • Cristi Lee

  Mie îmi place spatele ăla. Însă nu cred ca ai folosit corect termenul “flambează”.

  • Am verificat în DEX, înainte să scriu în articol. :) Nu de altă, dar și mie îmi era teamă să nu am acoperire la ce vreau să spun cu acest termen.

 • theozanhan

  gram nu dram de adevar!

  • Mă uit prin articol când ajung la PC și editez greșeală. Mulțumesc.

  • Costel Dodu

   ne e cazul,termenul e folosit corect!

  • Costel Dodu

   e foarte corect “dram”.

  • Dar “foarte corect” e mai putin corect :D

  • Costel Dodu

   Daca exista mai putin corect,exista si foarte corect,partial corect,mai corect,functie de context!

  • careeste

   ”Corect” este adjectiv iar adjectivele sunt comparabile sau necomparabile.
   Adjectivele necomparabile sunt cele care au grad de intensitate constanta, de exemplu: maxim, minim, perfect, complet… In categoria asta intra si corect. Nu poti sa plusezi la o afirmatie corecta cu una mai corecta.

  • Costel Dodu

   View Postalthea, on 08 ianuarie 2014 – 17:31, said:
   Exemplifica.
   Stiu, e greu, dar nu ai argumentat si nu sunt de acord cu tine. In opinia mea nu exista decat corect sau partial corect, indiferent de context.
   Simplul fapt că acceptați că se poate și parțial corect e suficient.

   Dar să dau exemple. Și nu le voi da din burta mea, ci din cărți, scrise de oameni deștepți și trecute prin redacții exigente.

   – Prin „uniune” sau, mai corect spus, anexarea Transilvaniei la Ungaria, nobilimea urmărea să asigure elementului nobiliar maghiar supremația […].
   – Prin schimbul de idei […] vom putea înţelege mai corect și mai clar locul națiunii și gândirii românești în lumea contemporană.
   – Ciasovoii de pe lângă vagoane, parcă mai corect îmbrăcați soldățește decât cei de până acum, ne spun că suntem aproape de Sofia.
   – Ar fi poate mai corect spus că Sorescu găsește lumea mai puțin absurdă decît oamenii din ea.
   – De pildă, studenții romîni rostesc mai corect vocalele pe care nu le are limba romînă decît vocalele existente în ambele limbi, în aparență foarte apropiate.
   – În scopul de a o trasa cît mai corect, datele experimentale au fost verificate și corectate prin metoda Reddlich și Kister.
   – În cazul trichinelozei umane, aportul pe care îl poate aduce studierea în dinamică a eozinofiliei sanguine la stabilirea diagnosticului și la instituirea unui tratament cât mai corect nu este de neglijat.
   – Se indică, de asemenea, modul cel mai corect de utilizare a cărţii, în introducere.

   Mă opresc aici, dar exemplele din literatura beletristică și din cea a diferitelor domenii sînt nenumărate.

   Așadar contextul, adică sensul precis în care e folosit cuvîntul corect, este foarte important. Uneori putem avea într-adevăr numai două stări posibile — ori corect, ori greșit —, dar alteori există nuanțe, niveluri sau proporții intermediare, caz în care poți face comparații și spune că ceva e mai corect decît altceva.

   Încă un exemplu, de la mine: Oamenii cu mai multă carte vorbesc în general mai corect. Am zis bine? Eu cred că da, iar sensul e că frecvența greșelilor de vorbire e cu atît mai mică, statistic vorbind, cu cît omul are mai multă carte. Nu pot să mă exprim în mod absolut că cei cu carte vorbesc corect și ceilalți nu, pentru că o asemenea delimitare nu se poate face. Sînt nevoit să folosesc gradele de comparație. Dumneavoastră cum ați exprima aceeași idee? Și presupunînd că ați putea s-o formulați fără a spune mai corect, de ce ar trebui să evităm o asemenea formulare? Doar pentru a respecta o regulă artificială scornită de cineva? Ce e limba? Ce rost are corectitudinea exprimării? Cine și cum stabilește ce e corect?
   Un raspuns documentat, cu care eu sunt de acord!

  • nu exista nici mai putin corect, nici mai mult corect, nici foarte corect. Ce e corect e corect si atat. Eram ironic cu “mai putin corect”. :D

  • Robert

   Cred că, prin exprimarea greșită, voia să spună “parțial corect”.

  • Dar „dram” ce are? https://dexonline.ro/definitie/dram

 • cili

  Capturile de G4 sunt luate de acum ceva timp?
  Eu am un G3 si scot peste 53 000 de puncte in Antutu. :D

  • Cosmin Vladu

   in varianta 6 antutu scoti asta banuiesc.

 • Daniel Ionel

  Excentricitatea se plătește.
  Să coste o căruță de bani și să aibă și un pixel mort? Ăștia își căuta falimentul cu lumânarea.

  • AlexandriX

   Sa inteleg ca Samsung/Apple/LG/SONY nu au avut probleme de genu? Sau nu mai stii problemele cu pete galbene de pe iPhone si LG G2 , la Samsung numai eu stiu 2 prieteni cu pixeli morti la S3 :)

 • Rebelulll

  Daca asta are autonomia scazuta, oare iphone 6s cum e ? Ca ma cam sperie achizitia unui telefon cu baterie mica in acest moment.

  @GADGET: Ce parere aveti de autonomia samsung alpha comparativ cu iphone 5, 5s, 6 sau ce ati mai testat ? Am citit review-ul vostru insa as dori o parere mai “proaspata”. Ca sunt pe cale sa achizitionez acest telefon :)

  • Razva

   Autonomia la iPhone este EXTREM de slabă.

  • Mihai

   La 6/s plus nu este chiar asa. Iar daca facem o comparatie intre un iphone mai vechi cu bateria lor de 1400mah si orice alt android cu 2kmah iti zic ca ii cam ajunge. dar na’ testele sintetice spun altceva.

  • cutienoua

   din ce filme vorbesti ? am 6 plus si seara am cel putin 60% baterie dupa o zi intreaga in care e folosit inclusiv a face streaming la muzica!

  • Rebelulll

   6 plus tine mai mult, dar 6-le normal e varza din cate am vazut.

  • cutienoua

   chiar “varza” nu e pt ca avem doua 6 in casa si nu s-a plins nimeni ca e teribil.si butonat suficient de mult,poate si mai mult decit al meu.
   de la servici am un droid maxx care se presupune ca e supercharged,aiurea ! dupa 6 luni abia mai tine o zi bateria ,si nu il folosesc decit pt voce/text ceeace nu e prea mult.sunt de fapt la al doilea schimbat in garantie pt ca primul murea asa subit ! lucru total neacceptabil pt ca sunt on-call 24/7

  • Razva

   Din filmul ăla în care după ora 19-20 caut disperat o sursă de curent. iPhone 6S, primit de la Emil. :)

  • cutienoua

   Ia un power pack cu usb . Am unul in geanta de laptop pt droid de fapt. Nu a fost nevoie de el pt iphone. Nu l-am folosit prea des dar cind ai nevoie e golden!
   Sunt multe chestii care influenteaza in special semnalul. Eu am wifi pt majoritatea timpului .
   Ma indoiesc ca un Samsung te-ar tine mai mult daca folosesti atit telefonul!

  • cutienoua

   am un iphone 5 .bateria are 3 ani jumate ,deci nu e grozava. am cumparat o husa de la mophie care are baterie incorporata,dar solutia asta il facea mai putin atractiv.oricum nu l-am mai folosit de cind am luat iphone 6 + prin noiembrie 2014.
   mai pe scurt nu poti compara un aparat cu baterie de 3-4 ani vs unul nou decit daca vrei sa proclami ca individul ala ca iphone are autonomie extrem de slaba!

  • Cosmin Vladu

   Autonomia lui 6S cu acumulatorul de “numai” 1715 mAh nu trebuie sa te sperie. OS-ul este bine pus la punct si iti este suficienta o zi intreaga.

 • Chiar voiam de ceva vreme un review la telefonul ăsta, că la un moment dat m-am „dat” cu un Blackberry și m-a cucerit. Dar din ce ai scris aici, nu pare prea convingător.

  Apropo, de ce „defunctul NOKIA”? Am înțeles că anul ăsta revin și ei pe piață. Tot cu Android.

  • AlexandriX

   Revin doar ca fac telefoanele in parteneriat cu Foxconn! Foxconn il fabrica si pune Nokia pe el iar Nokia se ocupa de software :) Nokia se axeaza acum pe noua achizitie Alcatel-Lucent si dezvolta 5G!

  • cât de ironic, mi-am cumpărat Motorola după ce a fost vândută, mi-am cumpărat Nokia după ce a fost vândută, mi-am cumpărat Alcatel înainte să-l preia Nokia :)))

   Cât despre parteneriatul Nokia – Foxconn, nu sunt la curent cu detaliile, dar presupun că finlandezii vor pune mai mult decât logo-ul pe telefoanele lor, nu? Vreun patent, ceva?

  • cutienoua

   In ce priveste Motorola esti norocos ca ai cumparat dupa ce a fost vinduta! Am avut parte de mai multe modele si au fost cu probleme toate. Cred ca asta mi-a si provocat asa antipatie fata de android in general!
   Nu au fost cumparate de mine ci primite de la lucru.

  • careeste

   Daca ti ai cumparat telefon Alcatel recent nu are nici o legatura cu Alcate-Lucent.

  • Cu excepția licenței, da…

 • Popa Florin

  Nu Inteleg ce ce nu faceti si un video pentru punerea în revistă a telefonului… Atât de greu e sa faceti un review video?
  Nu ca nu mi-ar plăcea să citesc.. Dar da mult mai bine un review video. :)

  • Fiecare site cu punctele sale PRO, noi la zonă video nu suntem suficienți de buni + consumi timp și efortul nu prea merită.

   Să învestesc niște mii de lei în materiale video ca să nu am niciun return…

  • Cosmin Vladu

   poate sute :) punand in calcul echipamente video de top.
   eu va apreciez pentru rapiditatea cu care faceti review-urile si ne aduceti informatii la timp.

  • Eu, de exemplu, apreciez mai mult reviewurile scrise – de obicei am alte sunete în căști și nu sunt dispus să renunț la ele pentru a asculta ceva ce pot citi. Deci, din punctul meu de vedere, ce face Emil și echipa sa aici e foarte ok. :)

 • Ionut Codrut

  Eu zic ca pentru primul telefon e ok …mai au de invatat și de scăzut la pret…ca sa dai banii ăștia pe el …nu știu ce sa zic părerea mea e sa fii nebun.Poate generația următoare va fi mai buna ca ce tine de design mie unul chiar îmi place.

  • Andrashi

   Primul?
   Eu am avut vreo 7-8 cu acest brand…

  • Ionut Codrut

   Cu android?eu nu prea cred

  • Ionut Codrut

   Defapt sunt sigur

  • Andrashi

   Așa da. Dacă folosești subiect si predica, înțelege si comunitatea la ce te referi :)

  • Ionut Codrut

   Da dar era logic ca era vorba de android fie vorba intre noi cine nu a auzit de BlackBerry ?:)

 • Andrashi

  Acest review relatează exact ceea ce cred eu despre Pirv (telepatie nene!)
  Ca si posesor de Passport (sau tableta pentru vorbit, cum îl alinta colegii sau prietenii), pot spune ca Android Player nu este asa grozav… primesc destul de multe erori și blocări de telefon.

  Ce este drept, este faptul ca am instalat 1Mobile Market ca sa am și eu cat de cat acces la aplicații, ca dacă stau după Amazon…

  Revin la ce am spus anterior, în comentarii mai vechi, ca Passport este ultimul mohican, cel puțin pentru mine și pe la sfârșitul anului curent o să-l pun în vânzare pentru a-mi lua altceva. Știu ca o sa regret enorm după autonomie și funcționalitate, dar asta este…

  Respect pentru Răzvan ca încă se încăpățânează în a utiliza brandul, dar cred ca o dată cu trecerea la Android, BlackBerry nu mai este ce a fost.

  • Aprob,folosec inca un BlackBerry bold 9900 ca al doilea tel si sunt foarte multumit de el ,ba chiar am inspirat si alte persoane sa-l ea ca tel de bec-up sau al doilea tel ,la 5 mega pxeli face poze de exceptie ,otel ,carbon si cauciuc ,se incarca foarte repede doar 1 ora ,tine decent acumulatorul ,muzica redata pe difuzor este perfecta ,folie pt ecran cu gel adusa din germania la 5 lei ,casti frumoase,sunet bun.

  • Andrashi

   Cauta și pune mana mana pe un Bold 9000 și apoi îți aștept părerea, aici.

  • Te anunt daca se va implanta vreodata asa ceva .

 • Pingback: Primele informaţii despre BlackBerry Hamburg şi Rome : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Primele informaţii despre BlackBerry Hamburg şi Rome « InfoZAP()

 • Pingback: RIP pentru divizia de telefoane mobile a BlackBerry : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Oferta zilei: BlackBerry Priv recondiționat la Orange : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: BlackBerry Priv nu primeşte update la Android 7.0 Nougat : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()