Nu cred că este cazul să mai specific în ce situații a ajuns a fi recomandată o boxă portabilă. Sunt varii situații în care difuzorul smartphone-ului sau tabletei nu livrează suficientă amplitudine a sunetului, iar boxa portabilă asigură o audiție în condiții mult mai bune.

HP nu avea cum să rateze această nișă, iar HP Roar Mini este propunerea lor pentru review-ul de față. A sosit în varianta portocalie, dar o găsiți și în alte versiuni de culoare, pe placul fiecăruia dintre voi. Vorbim de o boxă cu dimensiuni compacte, conectivitate bluetooth și autonomie considerabilă.

Specificații HP Roar Mini

  • dimensiuni 80 x 78 x 72 mm – lungime x lățime x înălțime;
  • conectivitate bluetooth și rază de acțiune de până la 10 metri, microUSB, jack de 3.5 mm;
  • driver de 40mm, 85dB SPL;
  • răspuns în frecvență – 120 – 18 kHz;
  • putere RMS de 2.5 W;
  • baterie Li-ion reîncărcabilă ce oferă autonomie de 8 ore conform producătorului, 250 de grame.  

Design

HP-Roar-Mini (9)

În pachet dați de boxa portabilă, husă de protecție, cablu microUSB – USB, ghid de utilizare și certificat de garanție. Nu sunt prea multe de spus la capitolul design, logo-ul HP peste grila difuzorului, un portocaliu puternic și tineresc o scoate în evidență, plastic mat – policarbonat de bună calitate.

La bază are două benzi din plastic ce contribuie la grip-ul obținut pe o suprafață plană, nu alunecă nici când este în sarcină și mici vibrații se transmit spre masă / birou. Se vede că avem de-a face cu un difuzor conceput de un brand cunoscut, atenție la detalii, materiale corecte.

Designul îl descoperiți în detaliu în galeria de imagini ce însoțește articolul. Arată bine și acum să vedem și ce sound oferă, elementul cheie în opinia mea, alături de autonomie.

Sunet și funcționalitate

HP-Roar-Mini (2)

Cablul microUSB – USB ajută la încărcare bateriei încorporate. În momentul în care este conectată la o sursă de energie, butonul de power se aprinde portocaliu. Apăsați prelung pe el și începe a clipi intermitent, semn că bluetooth-ul încorporat emite. O găsiți pe smartphone cu denumirea HP BT Mini. Util și interesant – nivelul bateriei din boxă este afișat în bara de sus a telefonului, cel puțin așa s-a întâmplat în cazul lui Huawei P9.

Difuzorul încorporat are o putere de 2.5W RMS. Are destul de multă putere, la maxim distorsionează foarte puțin, iar pe la 70 – 80% aș spune că este reglată optim. La interior pot confirma că se descurcă într-un living de apartament, mai ales dacă nu vrei să-ți deranjezi vecini. Redă corect întregul spectru de sunete, de la bass – îl simți imediat și până la sunetele înalte – clar conturate. În exterior, parcă ar fi fost de ajutor un plus de amplitudine, mai mult față de cei 2.5W RMS încorporați, livrați de un driver de 40mm.

Thumbs up pentru HP în ce privește calitatea sunetului oferit de HP Roar Mini.

Conectivitate

HP-Roar-Mini (6)

Bluetooth + jack de 3.5 mm, iar în ce privește conexiunea bluetooth în orice colț al apartamenului meu de 40mp nu am avut probleme și nici nu au fost întreruperi în redarea streamingului audio de pe smartphone.

În lateral dreapta se află butonul de power, jack-ul de 3.5 mm și portul microUSB, iar în stânga dați de reglarea volumului cu up și down, dar și tastă dedicată pentru preluarea apelurilor telefonice primite pe smartphone.

Autonomie

Bateria Li-ion încorporată oferă o autonomie în jurul a 8 ore. Am testat și a ținut de dimineața până seara, peste valoarea indicată de către producător. Pot spune că a fost o supriză plăcută, de obicei se atinge o valoare cu 15 – 20% mai mică față de previziunile optimiste ale celui ce a fabricat device-ul.

Preț

HP Roar Mini – 149 lei la eMAG.

Concluzii

HP-Roar-Mini (10)

HP Roar Mini este o alegere inspirată în domeniul boxelor portabile, asta dacă nu puneți preț pe un sound puternic, puternic. Conectivitatea bluetooth funcționează impecabil, fără resetări sau întreruperi. Prin dimensiunile sale compacte nu ocupă mult spațiu în coșul de picnic sau rucsac.

PRO

  • design tineresc, forme compacte;
  • sound clar, bine conturat, suficient de mult bass;
  • autonomie mare.

CONTRA

  • un plus de volum pentru spațiile externe ar fi fost de ajutor și ar fi întregit peisajul.

Categorii: audioreviews

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.