Mereu trebuie sa iau microbuzele astea in drum spre Lunguletu sau de acolo spre casa – Gaesti. Am in amintire momente hilare – odata un pasager luase in microbuz o rata, i-a scapat prin microbuz si sa vezi zarva generala, noroc cu soferul care a insfacat pasarea si a dat-o individului. Altadata o tiganca a coborat in padure( deh ca femeia) a stat vreo 15 minute, tot microbuzul colcotea, a urcat a scos din faldurile rochiei o bere si a inceput sa munceasca la ea.
           Cel mai mult imi plac soferi – niciunul nu e sanatos la cap. Majoritatea merg cu viteza maxima care o prinde rabla( 100 – 120 km/h), stau cu o mana pe volan, cu una pe telefon si, uneori, mai fumeaza si cate o tigara – toate in acelasi timp. Bineinteles, el poate avea in loc de 26 de locuri – 40 – 45 ca oricum nu conteaza. 
           Inainte erau numai Isuzu – cele mai confortabile scaune, singurele pe care imi puteam odihni capul – acum au bagat  niste Mercedes( nu stiu cum se numesc Cabri sau ceva de genu) si sunt cele mai proaste microbuze – parca au sasiu de Sprinter si peste el au pus o caroserie supradimensionata. Simti fiecare groapa de pe drum – si sunt chiar multe, multe gropi. 
           De ce imi place mie Romania?
            De multe ori in microbuzele astea sunt o serie de persoane cu un miros care iti da nasul la o parte chiar daca esti in partea cealalta a masinii. Ma gandesc ca poate este greu sa faci o baie inainte de a pleca la oras – ca, in general, ei nu pleaca in fiece zi la Bucuresti sau Pitesti. Dar – e greu si romanilor le place mirosul traditional nealterat de deodorant sau sapun.
          

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.