Retelistica

Am tot scris de RCS-RDS pe site, mai ales după ce a intrat pe piața de telecomunicații prin Digi Mobil. Știrea zilei vine de pe tolo.ro

Digi24 trece printr-un proces amplu de restructurare, iar una dintre variantele luate în calcul este de a închide canalul de știri. Motivația ar fi dată de audiența slabă față de investițiile realizate, faptul că postul TV ar pierde bani în continuare, o veritabilă gaură neagră în cadrul companiei.

Asta arată și că RCS-RDS nu-și mai permite să piardă bani, așa cum au făcut până acum. Presupun că investițiile din spatele Digi Mobil își spun cuvântul (antene pe 4G în TDD și FDD-LTE, mii de situri la nivel național, investițiile în rețeaua de casierii și magazine etc).

Pe de altă parte, cred că RCS-RDS strânge buzunarul pentru licitația pentru 5G ce se anunță la orizont. De aici și eventuală reducere a investițiilor sau chiar închiderea Digi24.

Mai multe detalii rămâne să aflăm în viitorul apropiat. Au mai fost informații ce nu s-au confirmat, spre exemplu: precontractul încheiat între Vodafone și RCS-RDS.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.