Retelistica

Am discutat despre promisiunea Digi Mobil în a livra VoLTE și VoWiFi în rețeaua sa, de la sfârșitul verii. Au întârziat peste o lună, dar avem confirmarea legată de implementarea VoLTE. 

Data din care VoLTE debutează la Digi Mobil – din 20 octombrie;

Smartphone-urile pe care ajunge tehnologia VoLTE în premieră – Samsung GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus.

Am un abonament la Digi Mobil și un Samsung GALAXY S8 Plus, dar și acoperire în 4G. De aceea o să revin cu update după 20 octombrie, ca să confirm sau infirm.

Declarații oficiale:

Incepând cu data de 20 octombrie, utilizatorii Digi Mobil care folosesc terminale Samsung Galaxy S8 si S8+ vor putea beneficia de noul serviciu Voce 4G, respectiv de avantajele tehnologiei VoLTE. Acesta este incă unul dintre pașii importanți pe care îi întreprindem în consolidarea poziționării Digi Mobil ca un furnizor de servicii de încredere, dar și accesibil în continuare pentru toți românii. El se adaugă la investițiile continue în extinderea acoperirii rețelei la nivel național, densificarea celulelor pentru sporirea puterii și stabilității semnalului, dar și la ofertele comerciale, concepute astfel încât să raspundă cerințelor și nevoilor de comunicare ale clienților, prin cele mai bune prețuri și trafic de date nelimitat la orice abonament.”, a declarat Valentin Popoviciu – Vicepreședinte RCS & RDS.

„Ne bucurăm că impreună cu Digi Mobil am finalizat testele si am validat Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ ca primele dispozitive compatibile cu serviciul Voice over 4G. Aceste dispozitive pun la dispoziția utilizatorului cele mai bune servicii mobile de comunicare, fie că vorbim despre traficul de voce sau cel de date. Suntem convinși că parteneriatul cu Digi Mobil va aduce și pe viitor o serie de servicii inovatoare disponibile pe hardware-ul de top Samsung”, a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom, Samsung Electronics România.

Alt detaliu important:

Activarea serviciului VoLTE / Voce 4G este gratuită pentru toate abonamentele din oferta Digi Mobil.

Implementarea Voce 4G a fost posibilă prin efortul comun al RCS-RDS și Samsung România.

Nu am mai aflat niciun detaliu legat de VoWiFi.

Alte telefoane din oferta Digi Mobil ce sunt compatibile cu tehnologia VoLTE: iPhone 7 și 7 Plus, Huawei P10 și Samsung GALAXY A5 2017. Totuși, doar S8 și S8 Plus sunt capabile de VoLTE în prima etapă.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.